Suma IMENSA de la Guvern pentru stadionul din Craiova! Cati bani platesc romanii pentru noul Oblemenco:

Suma IMENSA de la Guvern pentru stadionul din Craiova! Cati bani platesc romanii pentru noul Oblemenco:

Executivul a aprobat luni, printr-o Hotarare de Guvern alocarea sumei de 50 de milioane de euro pentru noua arena din Craiova.

Stadionul va avea 30.000 de locuri si va fi la dispozitia echipelor de fotbal si rugby din oras. Arena ii va lua locul stadionului Ion Oblemenco, acum cu aviz pentru demolare pronuntat prin aceeasi Hotarare de Guvern.

Initial, in acest moment, investitia este estimata la 55 de milioane de euro si o sa fie finalizata de Ministerul Dezvoltarii, prin Compania Nationala de Investitii. De la bugetul local al Municipiului Craiova se va aloca un procent de 10% din suma totala.

"Primaria Municipiului Craiova intentioneaza modernizarea obiectivului Stadion "Ion Oblemenco" prin construirea a doua stadioane, unul cu destinatia principala de stadion de atletism, cu o capacitate de peste 5.000 de locuri, din fonduri exclusiv de la bugetul local al Municipiului Craiova, si un al doilea stadion cu o capacitate de 30.000 de locuri cu destinatia de stadion de fotbal si rugby, construit de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii, cu o cofinantare din bugetul local al Muncipiului Craiova de 10% din valoarea investitiei", informeaza biroul de presa al Guvernului.

In luna februarie 2014, stadionul "Ion Oblemenco" a fost trecut de Guvern din administrarea Ministerului Tineretului si Sportului in cea a Consiliului Local al municipiului Craiova, care se obliga sa modernizeze complexul si sa asigure, "in masura posibilitatilor", gratuitatea actiunilor sportive ale ministerului.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Măsurile de relaxare care se vor aplica de la 1 iunie, în România. Când am putea renunța la mască
BRAT
Modifică setările cookies