Liga 1

Steaua a pierdut razboiul cu "Printul" Cristea: 6 zile pentru a-i achita restantele, altfel poate fi SANCTIONATA

Adrian Cristea a obtinut inca o victorie importanta la LPF, Comisia de Solutionare a Litigiilor somand Steaua sa ii achite restantele financiare fotbalistului in varsta de 30 de ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Iunie 2014, 10:34
Data actualizarii: Joi 19 Iunie 2014, 10:46

Transferat in vara lui 2013 si anuntat ca fiind unul dintre "oamenii de Champions League" ai Stelei, Adrian Cristea a plecat dupa doar 9 aparitii in Liga I in tricoul formatiei ros-albastre.

Plecat de jumatate de an din Ghencea, Cristea nu a incheiat insa toate socotelile cu fosta sa echipa, acesta avand de incasat 120 de mii de euro, prima de calificare in grupele Ligii, dar si alte salarii restante.

Neplatit de o perioada destul de lunga, Adrian Cristea e dispus sa mearga pana in panzele albe pentru a-si lua banii cuveniti. Acesta chiar a anuntat in trecut ca Steaua ar putea fi depunctata daca nu se conformeaza deciziei luate de Liga Profesionista de Fotbal.

A castigat la Comisie

Iar fotbalistul a obtinut o victorie mare in cursul zilei de ieri, cand Liga Profesionista de Fotbal a decis sa admita memoriul acestuia si sa someze Steaua la plata restantelor pana la data de 25.06.2014.

Conducerea campioanei Romaniei va trebui astfel sa ii achite toate restantele fotbalistului in varsta de 30 de ani, incluzand prima de calificare in Liga Campionilor in valoare de 120 de mii de euro.

De altfel, pentru Adrian Cristea nu este prima victorie la LPF, acesta primind o decizie favorabila si in trecut, dupa cum a spus chiar el in urma cu o saptamana.

"Am avut o decizie favorabila in litigiul cu Steaua, cu data scadenta in 28 mai, pe care nu au respectat-o. Steaua a venit in luna iunie cu o hartie, fara niciun temei, ca sa incerce sa ma suspende. A fost respinsa aceasta cerere a lor. Vorbim despre o suma de 120.000 de euro pe care au sa mi-o dea.

Steaua nu m-a contactat pentru a rezolva lucrurile pe cale amiabila. Momentan nu am nicio oferta concreta, sunt doar in discutii cu anumite cluburi", spunea fotbalistul.

Risca depunctarea?

In cazul in care Steaua nu se va conforma deciziei luate de Comisia Ligii Profesioniste de Fotbal, formatia din Ghencea ar putea risca o serie de sanctiuni dure, incepand cu o interdictie la transferuri si terminand chiar cu o depunctare, potrivit regulamentului LPF.

Tot Adrian Cristea spunea in urma cu o scurta perioada ca LPF ar putea sanctiona drastic Steaua: "Am o decizie definitiva si am de luat bani de la Steaua. Fata de alti colegi de-ai mei de la Steaua, eu am fost destept si mi-am trecut prima de Champions League in contract.

Nu regret ca am semnat cu Steaua. Am avut satisfactii in Ghencea, unde am intalnit niste baieti minunati. Ei au intarziat sa-mi plateasca banii, vom vedea ce va fi. Prima masura pe care o poate lua Liga este depunctarea Stelei si interzicerea transferurilor.

Eu vreau doar drepturile ce mi se cuvin. Nu inteleg cum s-a putut ca un club care a jucat in Champions League si Europa League sa aiba probleme financiare. Cat am fost eu la Steaua erau intarziere de cate doua luni", a spus Adrian Cristea.

Modifică setările cookies