Se pregateste fotbalul romanesc de inca un soc? Burleanu anunta: "Avem anchete in desfasurare, in doua-trei saptamani ni se vor alatura si institutiile statului"

Dupa scandalurile din ultimele luni din plan politic, in urma carora mai multe figuri importante au ajuns in spatele gratiilor sau sunt anchetate, si fotbalul poate fi acum subiectul unor investigatii mult mai amanuntite. Presedintele FRF, Razvan Burleanu, anunta ca procurorii anti-coruptie vor intra si in fotbal.

Invitat in studioul Sport.ro, la Ora Exacta in Sport, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a facut o dezvaluire bomba. Pe fondul ultimelor scandaluri de coruptie din Romania, Razvan Burleanu anunta ca procurorii vor interveni cat de curand si in fotbal.

Seful Federatiei a devazluit la Ora Exacta in Sport, in direct la Sport.ro, ca procurorii anti-coruptie se vor alatura demersurilor Departamentului de Integritate in urmatoarele saptamani.

Federatia are mai multe anchete extrem de importante in desfasurare, iar Burleanu anunta: "Nu pot da detalii despre anchetele efectuate de Departamentul de Integritate, dar va pot spune ca exista, iar peste doua-trei saptamani, institutiile statului ni se vor alatura", a spus Burleanu la Sport.ro

Departamentul de Integritate al FRF a fost infiintat in 2011, in cadrul planului de masuri pentru prevenirea si combaterea trucarii meciurilor. Planul a fost conceput ca urmare a Declaratiei Parlamentului European privind combaterea coruptiei in sport, a concluziilor Consiuliului Uniunii Europene din 28-29 noiembrie 2011 asupra luptei impotriva trucarii meciurilor si a Cartii verzi a Comisiei Europene privind jocurile de noroc.

De asemenea, Ravan Burleanu a vorbit si despre un alt scandal de amploare, insa care nu are de-a face cu DNA-ul. Acesta a discutat despre situatia in care se afla Steaua, echipa aflata in conflict cu MApN-ul. Burleanu spune ca Federatia nu se va implica in discutii, ci doar ca va actiona in functie de instiintarile primite.

"Daca primim o instiintare sa schimbam numele in FCSB in competitiile oficial, atunci vom fi obligati sa o punem in aplicare", a spus acesta.

In final, Burleanu a vorbit si despre CSU Craiova, echipa care nu este inca sigura ca va putea participa in sezonul viitor in cupele europene: "In martie, cel mai probabi, va veni o instiintare oficiala de la UEFA, iar atunci vom sti exact care este situatia Craiovei".

VIDEO PROTVPLUS.RO

De ce sunt persoane pe lista de așteptare care nici după o lună nu au primit serul anti-COVID. Interviu cu Valeriu Gheorghiţă
BRAT
Modifică setările cookies