Schimbari importante la FRF dupa numirea lui Costin Negraru! De ce 'beneficii' pot beneficia blatistii in urmatoarele 8 luni:

Autor: Sport.ro
Luni 18 August 2014, 18:12

	Schimbari importante la FRF dupa numirea lui Costin Negraru! De ce 'beneficii' pot beneficia blatistii in urmatoarele 8 luni:

Costin Negraru este noul director al Departamentului de Integritate din cadrul FRF.

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a declarat ca autodenuntatorii meciurilor trucate din fotbalul romanesc vor beneficia de 'amnistie' in ceea ce priveste pedepsele prevazute de regulamentele sportive.

"Urmand alte modele europene, ne-am asumat faptul sa acordam o perioada de gratie, de amnistie, tuturor celor care in aceasta perioada de timp au facut parte din diferite practici neortodoxe, a trucarii jocului de fotbal, si care vor sa vorbeasca."

"Daca vor vorbi in aceasta perioada de opt luni de zile nu li se va intampla si nu li se va aplica nicio sanctiune conform memorandumului adoptat in Comitetul Executiv. Ceea ce se va intampla dupa aceste opt luni, daca vom gasi persoane care nu au vorbit in acest timp, vom aplica tot ceea inseamna noul regulament disciplinar, unul mult mai drastic referitor la trucarea jocului de fotbal. Pana acum, cel care a vorbit despre acest subiect a fost pus la coltul infamiei fotbalului romanesc. Acum s-a terminat, ne intereseaza sa identificam aceste lucruri si sa le sanctionam. Colegul care ni s-a alaturat, Costin Negraru, a intreprins actiuni pe care le vom comunica doar cand vom ajunge la anumite concluzii. In aceste zile se afla in tara, comunicand cu niste cluburi care au fost implicate in niste jocuri suspecte, in ultimele 6-12 luni. In mod cert sunt persoane care sa-si asume aceste declaratii", a declarat Burleanu.

Oficialul FRF a precizat insa ca eventualii denuntatori vor suporta rigorile legii penale.
"Federatia poate sa nu acorde o suspendare in plan sportiv sau o penalitate financiara, dar demersul celorlalte institutii ale statului merg de la sine. Avem un grup de lucru pentru modificare legii sportului. Veti gasi chiar din aceasta toamna amendamente in ceea ce priveste codul penal, astfel incat sa avem prevazuta ca infractiune trucarea meciurilor de fotbal. Veti vedea parteneriate ale FRF cu institutii reprezentative ale statului roman care sa ne ajute in acest demers", a precizat Razvan Burleanu.

LIVE: Prinţul Philip al Marii Britanii este înmormântat. Doar 30 de persoane participă la slujbă
BRAT
Modifică setările cookies