Superliga

Marica a venit cu statisticile. Câte meciuri din Liga 1 sunt decise de greșelile de arbitraj

Fostul internațional nu mai are răbdare și cere introducerea de urgență a VAR-ului în Liga 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Decembrie 2021, 18:45
Data actualizarii: Miercuri 15 Decembrie 2021, 18:48

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat că primul meci din România care va beneficia de sistemul VAR va fi Supercupa României, meci care se va disputa în iulie 2022, însă Ciprian Marica nu înțelege de ce forurile fotbalistice din România au nevoie de atât de mult timp pentru a pune la punct sistemul de arbitraj video.

Ciprian Marica: "72% din meciurile din Liga 1 sunt decise de o greșeală de arbitraj"

Fostul internațional, în prezent acționar la Farul Constanța, afirmă că 72% dintre meciurile din Liga 1 sunt decise de greșelile de arbitraj și solicită că VAR-ul să fie introdus mai rapid în România.

"Vorbeam de performanțele și de reușitele Federației Române de Fotbal. Faptul că ne ia doi ani de zile să implementăm VAR în România, după ce Panama, Paraguay, au deja VAR...Liga 2 din Ucraina, despre ce vorbim? Nu face altceva decât să dovedească faptul că nu avem o strategie clară, bine pusă la punct și lucrurile se întâmplă ca de obicei în România, la întâmplare. 

O veni și VAR-ul, of, să se întâmple, ce e grabă, ce ne grăbim. Că suntem ultimii, deja ne-am obișnuit, nu mai e nimic de mirare. Nu înțeleg ce este așa mare nebunie cu VAR-ul ăsta, e imperios necesar? Ce trebuie așa instruire, faultul e fault, ofsaid-ul e ofsaid, faptul că mai au o cameră sau sunt arbitri în plus care se uită la niște faze, atâta nebunie și tevatură, ne chinuim să implementăm VAR-ul ăsta de parcă ar fi ceva de pe altă planetă. 

Poate nu se vrea. La orice greșală de arbitraj, la noi e greșeală, nu e intenție. Înainte, când era pe vremea lui Mircea Sandu era jale, furt calificat, acum nu mai e furt. Am fost naiv și am crezut că sunt greșeli, dar mi-au spus alții mult mai experimentați că nu e chiar așa. 72% din meciurile din Liga 1 sunt decise de o greșeală de arbitraj. Procentul ăsta nu le spune nimic domnului Vassaras? Domnului Burleanu? Sincer, ne punem și noi întrebări, chiar așa, se greșește într-un procent atât de mare. Greu de crezut. 

Eu de mult am dubii în deciziile astea, în 'greșelile' arbitrilor din România, deja nu mai sunt greșeli când influențează campioana, cine retrogradează. Trebuie făcut ceva, iar principalul lucru e introducerea VAR-ului", a spus Ciprian Marica.

Când va fi testat VAR-ul în România

Dacă toate merg conform planului stabilit de FRF, atunci primul meci care va avea sigur VAR va fi Supercupa României din 2022, dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, anunță Burleanu în cadrul unei conferințe de presă.

„Am avut chiar vineri o întâlnire cu Kyros Vassaras, una dintre temele discutate este și cea legată de implementarea VAR.

Până în prezent, tot planul stabilit a fost implemenetat, nu avem nicio zi de întârziere. Toți cei trei parteneri, FRF, LPF și deținătorul de drepturi TV și-au respectat angajamentele în implementarea tuturor acțiunilor în această perioadă de timp. 

În ianuarie putem trece la următoarea fază, o să avem jocuri live, dar fără contact cu arbitrul din teren. În luna aprilie vom avea primele meciuri în care VAR-ul va fi testat in integralitatea sa. Pot să vă spun că primul meci, cu certitudine, care va beneficia de VAR, va fi Supercupa României, din iulie 2022”, a spus Răzvan Burleanu.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!