Lupta pentru playoff se poate încheia în etapa 29! Cum arată toate scenariile de calificare pentru fiecare echipă

playoff Farul Constanta FC Botosani Liga 1 Universitatea Craiova Superliga Farul Constanța
Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 12:15
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 12:10

Au mai rămas doar două etape din sezonul regulat al Ligii 1, iar momentan doar două echipe sunt matematic calificate în playoff.

CFR Cluj și FCSB sunt matematic în playoff de etape bune, în timp ce Universitatea Craiova, FC Voluntari și FC Botoșani sunt și ele aproape de calificare. FC Argeș este singura echipă din afara primelor șase poziții care mai are șanse de calificare.

Clasament

 • Farul Constanța

În continuare, vă vom prezenta scenariile prin care se califică fiecare echipă. Menționăm că la rubrica ”rezultate directe” sunt marcate situațiile în care echipele nu s-au întâlnit în retur. Simbolurile (G) - greu, (M) - mediu și (U) - ușor marchează gradul de dificultate al meciurilor, raportat la stilul de fotbal, lot, poziție din clasament și rezultate directe.

La modul general, două meciuri pot încheia calculele din această etapă. Dacă FCSB o învinge pe FC Argeș, iar Farul Constanța face cel puțin un egal cu FC Botoșani, etapa 30 nu va mai avea miză. Ar fi pentru prima oară în istorie, de când a fost implementat sistemul playoff-playout când lupta pentru un loc la masa ”bogaților” nu se dă în ultimul meci al campionatului regulat.

Scenariile prezentate mai jos exclud varianta expusă mai sus.

Cum se califică FC Botoșani?

FC Botoșani este la mâna ei. Moldovenii au doar meciuri cu adversare directe din lupta pentru playoff, și se pot califica cu un singur punct în două etape, indiferent de celelalte rezultate, dacă nu pierd cu FC Argeș. De altfel, Botoșani se poate califica și cu două înfrânfgeri, dacă FC Argeș îi învinge cu maxim 1-0 în meciul direct.

Program: Farul (G), FC Argeș (M)

Meciuri directe: 

Avantaj: FC Argeș*, Voluntari, Craiova

Dezavantaj: Farul*

Scenarii:

 • 2+ puncte - calificată;
 • 1 - dacă este obținut cu FC Argeș sau dacă FC Argeș obține maxim 3 puncte sau dacă FC Argeș obține 4 puncte (victorie cu FC Botoșani și egal cu FCSB), iar în meciul direct scorul este de maxim 1-0 în favoarea argeșenilor;
 • 0 - dacă FC Argeș pierde meciul cu FCSB sau FC Argeș obține 4 puncte (victorie cu FC Botoșani și egal cu FCSB), iar în meciul direct scorul este de maxim 1-0 în favoarea argeșenilor;

Cum se califică FC Voluntari?

Misiunea ilfovenilor este una grea. Chiar dacă par să fie la mâna lor, programul este unul infernal, iar șansele echipei scad considerabil când ne uităm la adversari. La egalitate de puncte, FC Voluntari este dezavantajată împotriva oricărui adversar.

Program: CFR Cluj (G), FCSB (G)

Meciuri directe:

Avantaj: /

Dezavantaj: FC Argeș, Craiova, Farul, FC Botoșani

Scenarii:

 • 2+ puncte - calificată;
 • 1 - dacă FC Argeș nu obține maxim de puncte sau FC Botoșani obține maxim un punct sau Farul obține maxim două puncte;
 • 0 - dacă FC Argeș obține maxim 4 puncte sau FC Botoșani nu obține puncte sau Farul obține maxim un punct; 

Cum se califică Universitatea Craiova?

Marea favorită a luptei pentru play-off, Universitatea Craiova are un program relativ simplu, iar calificarea în playoff ar trebui să fie o formalitate. Elevii lui Reghecampf trebuie să obțină un singur punct, în dubla cu CS Mioveni și Farul.

Program: CS Mioveni (U), Farul (M)

Meciuri directe:

Avantaj: Voluntari

Dezavantaj: FC Botoșani, Farul*, FC Argeș

Scenarii:

 • 1 punct - calificată;
 • 0 - dacă FC Argeș nu obține maxim de puncte sau FC Voluntari obține maxim 1 punct sau FC Botoșani obține maxim un punct;

Cum se califică Farul Constanța?

Victoria cu FCSB, precum și remizele obținute de FC Botoșani, FC Voluntari și FC Argeș aduc liniște în trupa lui Gheorghe Hagi, care poate prinde prima ediție de playoff după două sezoane de absență.

Program: FC Botoșani (M), Craiova (G)

Meciuri directe:

Avantaj: Voluntari, FC Botoșani*, Craiova*

Dezavantaj: FC Argeș

Scenarii:

 • 4+ puncte - calificată;
 • 3 - câștigă cu FC Botoșani sau FC Argeș nu obține maxim de puncte sau FC Voluntari nu obține puncte;
 • 2 - dacă FC Argeș obține maximum 4 puncte sau FC Argeș o învinge pe FC Botoșani;
 • 1 - dacă FC Argeș obține maximum 3 puncte;
 • 0 - dacă FC Argeș obține maximum 2 puncte;

Cum se califică FC Argeș?

FC Argeș are un program infernal, iar calificarea lor depinde și de alte meciuri, în afară de cele jucate de ei. Orice pas greșit îi poate elimina pe aceștia din lupta matematică pentru playoff.

Program: FCSB (G), FC Botoșani (G)

Meciuri directe:

Avantaj: Farul, Craiova, Voluntari

Dezavantaj: FC Botoșani*

Scenarii:

 • 6 puncte - Universitatea Craiova nu obține puncte sau FC Voluntari obține maxim 1 punct sau FC Botoșani și Farul fac egal în meciul direct;
 • 4 - câștigă cu FC Botoșani la cel puțin două goluri diferență, iar FC Botoșani face egal cu Farul sau Farul Constanța pierde ambele meciuri;
 • 3 - Farul obține maximum 2 puncte;

* - se poate schimba situația în urma meciului direct.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!