Lovitura de gratie data Petrolului! Cum vrea Primaria Ploiesti sa desfiinteze clubul

Lovitura de gratie data Petrolului! Cum vrea Primaria Ploiesti sa desfiinteze clubul

Autor: Sport.ro
Miercuri 30 Martie 2016, 10:45

Timp de 40 de ani, Petrolul s-a antrenat la baza de la Crangul lui Bot, o localitate aflata in apropiere de Ploiesti, pe drumul spre Targoviste.

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

Insa dupa aceasta perioada, echipa ploiesteana a fost evacuata de Primaria Ploiesti, proprietara bazei, dupa ce contractul de comodat s-a incheiat si nu a mai fost prelungit.

Timp de 40 de ani, Petrolul s-a antrenat la baza de la Crangul lui Bot, o localitate aflata in apropiere de Ploiesti, pe drumul spre Targoviste. Insa dupa aceasta perioada, echipa ploiesteana a fost evacuata de Primaria Ploiesti, proprietara bazei, dupa ce contractul de comodat s-a incheiat si nu a mai fost prelungit. Motivul? Nu a fost vorba de un motiv financiar, intrucat chiria era una modica, iar contractul a prevazut ca Petrolul se angajeaza sa aiba in grija baza respectiva. E vorba, insa, de un interes al Primariei care doreste sa impuna o noua echipa in Ploiesti, CSM, care evolueaza acum in liga a patra, si care e sustinuta de edilul interimar, Cristian Ganea. In aceste conditii, echipa se antreneaza acum la Brazi, langa Ploiesti.

Potrivit unor surse apropiate situatiei, Primaria asteapta cu infrigurare retrogradarea Petrolului, urmand sa isi duca planul la bun sfarsit, "inserand" gruparea municipalitatii pe "Ilie Oana". Totodata, o buna parte din datoriile actualei echipe din prima liga s-au realizat din cauza sumelor imense cerute de catre SGU, societate a Primariei, pentru chiria arenei Ilie Oana. 17.000 de euro a platit Petrolul pentru fiecare meci jucat pe noua arena, o suma comparabila cu ceea ce achitau Steaua sau Dinamo atunci cand jucau pe National Arena. Totodata, in ultimul an, SGU nu a mai intretinut gazonul arenei, iar din acest motiv acesta s-a deteriorat, Petrolul avand cel mai prost gazon din tara.

Nu e prima lovitura pe care Petrolul o primeste din partea Primariei Ploiesti. Colapsul financiar actual a venit si din cauza lipsei platilor pe care edilii s-au angajat sa le faca in perioada 2011-2013, cand Petrolul a terminat pe podium in Liga 1, a castigat Cupa Romaniei si a reprezentat campionatul in Europa.FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Guvernul va adopta o nouă OUG care modifică "Ordonanța lăcomiei". Ce se va întâmpla cu ROBOR
BRAT