Sorin Cartu Superliga Sorin Cârțu

Întrebarea care l-a pus în dificultate pe Sorin Cârțu: ”Cum să aleg?”

Sorin Cârțu a fost pus în dificultate atunci când a fost întrebat despre cel mai bun fotbalist al anului 2021.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Decembrie 2021, 14:19
Data actualizarii: Duminica 26 Decembrie 2021, 14:22

Președintele Universității Craiova nu a putut oferi un răspuns și s-a legat de rezultatele modeste ale fotbalului românesc din acest sezon, atât la nivel de echipă națională, cât și la nivel de echipe de club.

Sorin Cârțu, pus în dificultate

”Cum să aleg un prim fotbalist al României atâta timp cât tu te-ai încurcat în cupele europene cu cele mai modeste echipe? N-ai putut să învingi Islanda, acasă, să poţi să mergi la baraj. Ăsta e un top al calităţii şi nu al mediocrităţii sau al modestiei.

N-a cerut nimeni ca România să ia faţa Germaniei, să fie pe locul 1. Dar un loc 2, să iei faţa Islandei, să iei faţa Macedoniei sau Armeniei... Măcar lucrul ăsta se cere, se poate să ai nişte pretenţii de tipul ăsta, nu mi se par nişte pretenţii exagerate.

Nici nu trebuie să te mire că România a ajuns ce a ajuns. Nu trebuie să te miri că România este lipsită de rezultate din moment ce primul fotbalist al ţării este un portar (n.r. Florin Niţă), care nu e la nu ştiu ce echipă de super top, îţi apără prin Cehia, dar lumea îl alege pe Niţă care a dat satisfacţie”, a spus Cârțu, potrivit Telekom Sport.

Campioana României, CFR Cluj a reușit, chinuit, să se califice în grupele Conference League, cea mai nouă competiție înființată de UEFA, în timp ce FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi au fost, pe rând, eliminate de Șahtior Karagandy, Laci și Spartak Trnava.

În grupe, CFR-ul lui Petrescu nu a impresionat. A terminat pe ultimul loc o grupă cu AZ Alkmaar, Randers și Jablonec, și a părăsit devreme competiția.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!