Liga 1

INEDIT | Echipa "batranilor" din Liga I are 387 de ani si nu arata deloc rau :) Pancu e capitan, niciun stelist nu are loc

•Fotbalul romanesc sufera tot mai mult la capitolul tinere sperante, cluburile din Liga I producand prea putini fotbalisti
•Echipele din Liga I aduc de cele mai multe ori fotbalisti "de mana a doua" din strainatate, dar se intampla sa bifeze si transferuri bune

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 31 Ianuarie 2015, 19:55
Data actualizarii: Sambata 31 Ianuarie 2015, 22:11

Fotbalul romanesc sufera nu doar de pe urma unei lipse acute de bani, datorata crizei financiare din ultimii ani, dar si din cauza infrastructurii dezastruoase. Fara bani, majoritatea cluburilor din fotbalul romanesc au pus lacatul pe sectiile de juniori, iar tinerii fotbalisti sunt tot mai greu de reperat.

In aceste conditii, Liga I a devenit in ultimii ani una dintre competitiile nu tocmai tinere ale Europei, media de varsta fiind mai mare decat in campionate precum cele ale Olandei, Croatiei, Austrieri, Serbiei, Belgiei, Portugaliei sau chiar Ungariei.

Cum investitiile sunt tot mai mici, iar importurile de jucatori aduc de cele mai multe ori fotbalisti trecuti de prima tinerete, la finalul acestui sezon Liga I va mai imbatrani putin. Astfel, fotbalisti ca Daniel Pancu, Catalin Munteanu sau senegalezul Ousmane N'Doye sunt piese extrem de importante pentru echipele lor, parand ca o retragere din activitate le poate fi "interzisa", in lipsa unor inlocuitori.

Pancu va implini 38 de ani in luna august a acestui an, precum si 20 de ani de la debutul in Liga I. Veteranul Rapidului este si cel mai varstnic fotbalist din campionatul intern, fiind capitanul unei echipe inedite.

Pancu este liderul celor mai experimentati fotbalisti din Liga I, iar o scurta analiza scoate la iveala un prim 11 cel putin interesant. Din echipa celor mai "batrani" fotbalisti nu lipsesc nici "Pele" Buga, N'Doye, Hotoboc sau petrolistii Geraldo Alves si Felipe Teixeira.

Daca Mircea Lucescu bifa un meci oficial, dupa 8 ani de pauza, la varsta de 45 de ani, Pancu si colegii sai mai au de asteptat pana atunci.

Jucatorii din Liga I trecuti de 33 de ani

ASA Targu Mures (N'Doye (36), Stancioiu (33)
Astra: Dani Coman (35 de ani)
Botosani: Croitoru (34)
Brasov: Buga (37), Constantinescu (33)
Ceahlaul: Gheorghiu (33)
Chiajna: Maftei (34)
CSMS Iasi: Olah (33)
Dinamo: Marius Niculae (33)
Gaz Metan: Todea (36), Ciprian Petre (34)
Otelul: Hotoboc (36), Jula (35), Cernat (34)
Pandurii: Mingote (34)
Petrolul: Pecanha (35), Geraldo (34), Teixeira (34)
Rapid: Pancu (37), Bornescu (34)
Universitatea Cluj: Dolha (35), Cristocea (34)
Viitorul: Catalin Munteanu (35), Albut (33)

*Steaua, CFR Cluj si CSU Craiova nu au fotbalisti trecuti de 33 de ani

Primul 11 al celor mai varstnici fotbalisti

Echipa veteranilor din Liga I ar avea in total 387 de ani, iar Daniel Pancu ar fi capitan. Iata cum ar arata

Hotoboc (36) - Ciprian Petre (34), Maftei (34), Geraldo (34) - Todea (36), N'Doye (36), Catalin Munteanu (35), Cernat (34), Teixeira (34) - Pancu (37), Buga (37)
 

Modifică setările cookies