Numele celui mai bogat patron de fotbal din Romania apare intr-un dosar de coruptie de 126 milioane $

Autor: Sport.ro
Miercuri 04 Ianuarie 2012, 21:24

	Numele celui mai bogat patron de fotbal din Romania apare intr-un dosar de coruptie de 126 milioane $

Numele unui miliardar din Liga I apare intr-un scandal de coruptie, alaturi de alte 40 de persoane.

Patruzeci de persoane cu functii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si ANRE sunt cercetate penal pentru complot si subminarea economiei nationale, a informat, miercuri, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au dispus inceperea urmaririi penale fata de un numar de 40 de persoane, functionari publici cu functii de conducere din cadrul SNGN Romgaz SA, Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei - A.N.R.E. si reprezentanti ai unei societati comerciale din municipiul Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale, prev. de art. 167 alin. 1 si art. 165 alin. 2 C.p.", se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT remis agentiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, "in sarcina invinuitilor se retine ca au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126.000.000 USD patrimoniului SNGN ROMGAZ SA si bugetului consolidat al statului si au avut drept consecinta punerea in pericol a sistemul energetic national".

Procurorii au mai precizat ca activitatea infractionala a vizat modalitatea de contractare de catre societatea comerciala a unor cantitati considerabile de gaze naturale, la preturi mult diminuate fata de cele practicate de SNGN Romgaz SA, obtinerea de gaze naturale doar din productia interna, "cu eludarea reglementarilor legale in materie precum si mentinerea facilitatilor acordate societatii, in conditiile in care inregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate".

"Se mai retine ca activitatea infractionala a generat imposibilitatea repartizarii de catre SNGN Romgaz SA a rezervelor necesare pentru realizarea programului national de inmagazinare si cresterea importului de gaze naturale, cu consecinta punerii in pericol a Sistemul Energetic National, ca ramura strategica a economiei nationale si subminarii economiei nationale", se mai arata in comunicat.

"Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri este informat in legatura cu faptul ca mai multi angajati ai SNGN Romgaz SA sunt cercetati intr-un dosar instrumentat de catre DIICOT. Respectand principiul prezumtiei de nevinovatie, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va astepta pronuntarea unei solutii finale in acest dosar, iar in functie de aceasta va lua masurile legale", a comunicat institutia, la solicitarea MEDIAFAX.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism precizeaza ca in perioada 28 -29 decembrie 2011, la sediul institutiei au fost audiate 35 de persoane, carora le-a fost adusa la cunostiinta invinuirea, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa aiba loc audierea celorlalti invinuiti.

Sursa: Mediafax.

 

Ministrul Finanțelor: „Trebuie luate decizii privind cheltuielile”. Ce spune despre tăieri de salarii
BRAT