Superliga

Hagi critica schimbarea sistemului competitional: "Am fost singurul care s-a opus, Liga I trebuie sa aiba 18 echipe!" Ce spune:

LPF a votat in aceasta saptamana schimbarea sistemului competitional, Liga I urmand sa aibe doar 14 echipe din 2015. Nu toti patronii din fotbalul romanesc sunt insa de acord, iar Gica Hagi spune ca trecerea la 14 echipe este o mare greseala.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Mai 2014, 10:57
Data actualizarii: Joi 22 Mai 2014, 11:08

Viitorul lui Gica Hagi a reusit sa se salveze in ultima clipa, pentru al doilea an consecutiv, de la retrogradare, formatia antrenata de Bogdan Arges Vintila invingand cu 1-0 Ceahlaul Piatra Neamt.

Scapat inca o data in-extremis de Liga a II-a, Gica Hagi s-a declarat multumit la finalul meciului, acesta felicitandu-si jucatorii pentru modul in care au evoluat in ultimele etape.

Cu toate acestea, fostul mare fotbalist al nationalei a tinut sa vorbeasca si despre trecerea la sistemul cu 14 echipe, acesta criticand indelung decizia.

"Liga I trebuie sa aiba 18 echipe"

"Noi nu l-am votat, am fost singurii. Eu cred in 18 echipe, fotbalul e un sport de masa, Romania are 23 de milioane de locuitori. In toate campionatele din lume nu se joaca cu play-off, nu avem play-off in campionatele mari, Romania nu a jucat niciodata cu play-off si a castigat Champions League.

Cred ca nu numarul echipelor este important in divizia A. Un campionat nu traieste cu 3-4 echipe, chiar daca ele fac performanta, dar noi formam jucatori pentru ei si ei trebuie sa faca performanata si sa ne reprezinte asa cum trebuie in Europa.

Important este ce face divizia B, divizia C sau ce facem cu juniorii, cum sunt finantate academiile...", a spus Hagi la finalul meciului cu Ceahlaul.

Paradox: e de acord cu Hagi, dar a votat pentru schimbare

Si Ioan Niculae, finantatorul lui FC Brasov, echipa care s-a salvat si ea aseara de la retrogradare, a declarat ca Gica Hagi are dreptate, insa, paradoxal, acesta a votat pentru schimbare.

"Intrebati-l pe Zotta ce a votat, ca el a fost, nu eu.  Daca Hagi a fost singurul, ce putea face Zotta? Putea fi doar al doilea. Ar fi trebuit poate sa se faca 20 echipe, cu asta dezvoltam campionatul si jucatori pentru echipa nationala, nu cu reducerea de echipe. Si eu vad o mare prostie", a spus Niculaie la Dolce Sport.
 

Modifică setările cookies