Superliga

Cum il umileste Becali pe Radoi. Adevarul din spatele sloganului: "Finule, iti fac toate poftele" Cele 11 transferuri ratate de Steaua in aceasta vara

Steaua isi doreste sa intre in grupele Champions League insa patronul nu investeste in echipa nici macar banii obtinuti din transferuri. Singura conditie a "poftelor" pe care Becali i le face lui Radoi e ca acestea sa nu coste niciun ban.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Iulie 2015, 09:13
Data actualizarii: Vineri 10 Iulie 2015, 09:48

"Finule, iti fac toate poftele", a fost una dintre frazele celebre ale lui Gigi Becali la finalul campionatului trecut. Acesta a anuntat ca "fac 7-8 transferuri sa ii fac echipa finului meu", Mirel Radoi, nou instalat pe banca tehnica a echipei dupa un retur dezastruos.

Steaua i-a dat in iarna pe Sanmartean si Szukala, iar apoi pe Keseru, cei mai buni jucatori ai Stelei in tur, iar acest lucru s-a vazut. Echipa lui Galca a pierdut tot avansul din fruntea Ligii I si a ajuns pe 2, dupa ASA, pentru a reveni dramatic in ultimele etape pe prima pozitie.

Echipa s-a chinuit vizibil dupa ce a fost "dezmembrata" de patron in iarna insa transferurile au incetat sa apara. Culmea, dupa ce era sa piarda titlul, fiind invinsa de echipe retrogradate ca Otelul si Rapid, chiar pe teren propriu, Gigi Becali nu s-a grabit sa faca transferuri de valoare. A adus in schimb jucatori de la echipe retrogradate, cu exceptia lui Alcenat si Muniru, investitia totala ridicandu-se la 900.000 de euro.

In total, cu 100.000 de euro mai putin decat a incasat Steaua pe vanzarea lui Tanase in China saptamana trecuta. Drept urmare, Steaua a aratat foarte slaba in primul meci al sezonului, in Supercupa cu ASA, echipa in pragul falimentului dupa problemele cu DNA.

Mai mult, Steaua a aliniat in primul "11" nu mai putin de 7 jucatori care au fost rezerve returul trecut, in care Steaua a aratat cel mai slab fotbal din ultimii 3 ani, perioada in care a cucerit 3 titluri de campioana.

 

Nu investeste nici 400.000 de euro in aducerea unui atacant

 

"Nu cred ca Keseru poate sa fie atacantul pe care noi il vrem. Un jucator ca el, care are salariu foarte mare, de aproape un milion de euro, chiar daca vine gratis la echipe, trebuie sa ii dai un salariu asemanator, iar eu nu o sa-i dau niciodata atat. Nici pe Hamza nu il vreau, nu dau pe el nici 400 de euro, dar 400.000 cat cer aia. O sa vedem ce facem in perioada viitoare, sigur o sa mai aducem un atacant, dar si un mijlocas", a spus Becali.

Transferurile Stelei in aceasta vara:

1. Muniru - 500.000 de euro
2. Tudorie - 250.000 de euro
3. Tahar - 150.000 de euro
4. Alcenat - gratis
5. Hamroun - gratis
6. Mihalcea - gratis

TOTAL: 900.000 de euro

Jucatorii vanduti de Steaua in aceasta vara

1. Tanase - 1 milion de euro

Jucatorii "scumpi" ratati de Steaua si motivul pentru care transferul a picat

1. Budescu - oferta de 1 milion de euro a fost refuzata
2. De Amorim - oferta de 1 milion de euro a fost refuzata
3. Cernat - a refuzat sa ii plateasca salariul cerut + prima de instalare, desi venea gratis
4. Teixeira - a refuzat sa ii plateasca salariul cerut + prima de instalare, desi venea gratis
5. Keseru - refuza sa plateasca salariul cerut de qatarezi pentru a-l lua imprumut, in jur de 1 milion de euro pe an
6. Hamza - refuza sa plateasca 400.000 de euro pentru transfer
7. Felgueiras - a refuzat sa ii plateasca salariul cerut pentru a fi imprumutat de la Konyaspor
8. Toto Tamuz - a refuzat sa ii plateasca 600.000 de euro salariu anual
9. Martinus - nu a acceptat clauza de reziliere de 10 milioane de euro stabilita de Steaua
10. Anton - Steaua a refuzat sa ii ofere salariul dorit, in jur de 15.000 de euro
11. Cretu - a refuzat sa plateasca 500.000 de euro pentru transfer

Modifică setările cookies