Cum a ajuns CFR lider in Liga lui Mitica? Vezi povestea de succes a lui Iuliu Muresan:

Autor: Sport.ro
Miercuri 12 Martie 2008, 12:06
MURESAN: "AU RAS TOTI DE NOI. CFR NU AVEA NICI PLASE, NICI PORTI, NICI MINGI"

CFR Cluj a ajuns in numai cativa ani din liga a treia in Liga lui Mitica. Mai mult de atat, a doua echipa a Clujului este liderul fotbalului romanesc, peste Steaua, Dinamo sau Rapid. Iuliu Muresan dezvaluie cum a ajuns sa investeasca la CFR, cum nimeni nu a crezut in proiectul lor si cum actualul lider nu avea la inceput nici macar porti sau mingi: "Au ras toti de noi, nu ne-a crezut nimeni. Nu ma intelegea nici macar familia", dezvaluie Muresan pentru Atac. Vezi povestea de succes a lui Iuliu Muresan la conducerea CFR-ului, echipa care a terorizat campionatul si pe granzii Steaua, Dinamo, Rapid:  

"Nu eu m-am decis sa intru in fotbal, fiindca nu eram asa de pasionat. Apoi m-a convins. In 2001, cand a venit CFR-ul cu o oferta de a-i sponsoriza, vazand ce probleme mari au cei de acolo cu infrastructura, am zis ca ne putem implica, dar ca actionari. Poate parea un paradox, dar eu nu am fost de acord sa preluam echipa de fotbal CFR Cluj. Incercam sa ii explic lui Arpad Paszkany ca nu e bine, ca ne sifonam imaginea, ca sunt foarte multi bani care se cheltuie. Inainte de asta, eu eram director la firma Ecomax, eram asociat cu Arpi la mai multe firme.

Apoi am intrat in Consiliul de Administratie. A fost primul meu contact cu fotbalul. Pe urma am constituit SA-ul, CFR Ecomax, am mers la Bucuresti sa inscriem echipa in cadrul Asociatiei Sportive la MTS. Acolo ni s-a spus: «Cum? O echipa de liga a treia sa isi faca SA? Nu se poate. Doar la prima liga». A trebuit sa apelam la o pila, la ministrul de atunci, ca sa se respecte legea. Avem certificatul 00001, deci suntem primul club profesionist organizat dupa noua lege 31 ca SA. Asta din liga a treia. Apoi, la insistentele lui Arpi, am decis sa fiu presedinte la club, fiindca nu aveam un om care sa se ocupe tot timpul de echipa.

Desi n-am dorit sa fiu presedinte, am ajuns si ma mentin si acum. La inceput, clubul nu avea plase, nu avea mingi, nici porti asa cum ar fi trebuit. CFR nu avea nimic. Chiar la prima conferinta de presa am spus ca vrem sa promovam din C in B si ca, dupa maxim trei ani, sa promovam in prima liga, iar dupa anul centenar sa ne batem pentru podium la titlu. Nu a crezut nimeni. Am fost priviti cu neincredere. Presa a ras de noi. A fost un soc si dupa ce am preluat echipa in iarna, in liga a treia, cand am facut un fel de dineu. Le-am facut costume bune, de firma, la jucatori si toti ne-au privit ciudat. «Uite, astia din C, au costume scumpe!» Nu m-am inteles nici cu rudele apropiate, nici cu familia. Nu erau de acord sa intru in fotbal, nu intelegeau ce caut eu in fotbal”, spune Muresan in Atac.

Citeste si:

liga 1

cfrm uresan

Atacuri de Paşte în Sri Lanka: 160 de morţi în 8 explozii. Șapte persoane, reținute
BRAT