Liga 1

Copos a SCAPAT de inca 6 luni de inchisoare! Magistratii au admis contestatia pe care a depus-o fostul patron al Rapidului:

George Copos a primit o veste buna de la Tribunalul Bucuresti.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Ianuarie 2015, 16:45
Data actualizarii: Joi 15 Ianuarie 2015, 16:54

Copos a facut apel la decizia judecatorilor de a-i aplica un spor de sase luni la pedeapsa pe care o mai are de executat.

Contestatia i-a fost admisa, noteaza Mediafax, care mai scrie ca fostul patron al Rapidului a ramas doar cu cei patru ani de inchisoare cu executare.

Copos primise 4 ani cu executare si in dosarul Loteria I, in luna august 2014. Contopirea pedepselor, a celei din Dosarul Transferurilor cu cea din Loteria I implica un spor de pedeapsa de sase luni, care astazi a fost anulat.

In dosarul Loteria I, Copos era acuzat ca a facut afaceri "profitabile" cu Loteria Romana, in urma carora a adus un prejudiciu statului de peste un milion de euro. Mai exact, omul de afaceri nu si-a platit obligatiile fiscale, el ascunzand faptul ca detine 38 de spatii comerciale, prin asa-zisa vanzare a acestora catre Compania Nationala Loteria Romana.

In cel de-al doilea dintre dosarele in care Copos a fost condamnat la inchisoare cu executare, in 4 martie, el s-a dovedit a fi vinovat ca s-a implicat in efectuarea de tranzactii ilegale in cazul transferurilor unor fotbalisti catre cluburi din strainatate. Alaturi de ceilalti oameni de fotbal implicati in acest caz - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristi Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

Modifică setările cookies