Arbitrii din Liga I ar putea fi RETROGRADATI daca mai comit erori grave! Anuntul lui Razvan Burleanu

Arbitrii din Liga I ar putea fi RETROGRADATI daca mai comit erori grave! Anuntul lui Razvan Burleanu

Razvan Burleanu a declarat joi la finalul Comitetului Executiv, ca dupa pauza competitionala din iarna, in arbitraj va fi implementat un sistem de promovare/retrogradare, centralii si asistentii care vor gresi urmand sa fie delegati doar la meciuri din esaloanele inferioare.

"CCA este un stat in stat, ca sa spun asa. Exista o conventie in care oricat am dori sa intervenim, nu se poate. Azi in Comitetul Executiv s-a prezentat situatia arbitrajului si le-am facut o propunere colegilor din Comitetul Executiv, care va fi inaintata si CCA, ca din aceasta iarna sa avem pentru prima oara arbitri care vor fi retrogradati. Plecam de la principiul ca echipele sunt in acest sistem de promovare-retrogradare... si de ce in arbitraj sa avem un sistem inchis? in lume sunt doua modele, cel inchis, in care nimeni nu retrogradeaza, e valabil in Statele Unite, iar cel deschis, de promovare/retrogradare, care se aplica in Europa. Asa ca daca un club poate promova si retrograda, acelasi lucru sa se aplice si arbitrilor. Vorbind cu cei din ligile inferioare am aflat ca problemele de arbitraj nu mai sunt asa de mari ca in anii trecuti. Deci se pare ca avem multi arbitri tineri intrati in sistem care sunt mai bine pregatiti. Aceasta propunere a fost votata in unanimitate de Comitetul Executiv pentru a solicita celor de la CCA sa implementeze aceste reguli. Pentru ca, desi e ciudat, FRF nu are conform conventiei aceasta posibilitate. Nu cred insa ca CCA poate refuza o asemenea propunere. Trebuie sa cream un cadru foarte clar de promovare/retrogradare pentru ca arbitrii sa isi doreasca mereu sa fie mai buni. Daca nu o fac, atunci sa lase locul altora. Eu sunt dezamagit de fiecare greseala de arbitraj pe care o vad. De aceea trebuie sa punem la punct un sistem care sa nu mai conduca la asemenea greseli", a explicat Burleanu.

De la sedinta Comitetului Executiv de joi a lipsit Kyros Vassaras, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. "Domnul Vassaras nu a fost prezent la sedinta pentru ca e implicat intr-o actiune de pregatire a UEFA si saptamana viitoare va avea o conferinta de presa in care isi va spune punctul de vedere", a explicat presedintele FRF.

Totodata, Burleanu a mentionat ca sustine scoaterea de pe lista FIFA pentru 2017 a arbitrilor Cristian Balaj si Alexandru Tudor si inlocuirea lor cu Horatiu Fesnic si George Gaman "De ce trebuie sa iesi la pensie cu ecusonul FIFA? E mai bine sa existe permanent o presiune sa arbitrezi si in tara la fel ca si in alte tari. Asa ca in locul lui Tudor si Balaj acum ii avem pe lista pe Fesnic si Gaman", a adaugat seful FRF.
 

Citeste si:Razvan Burleanu
VIDEO PROTVPLUS.RO

Moderna speră ca o a treia doză, suplimentară, pentru vaccinul său împotriva Covid-19 să fie disponibilă în toamnă
BRAT
Modifică setările cookies