Rusia a stabilit un record ALL TIME dupa JO de la Soci! Reactia lui Putin este bestiala: "N-am investit 50 de miliarde degeaba"

Autor: Sport.ro
Luni 24 Februarie 2014, 15:00

	Rusia a stabilit un record ALL TIME dupa JO de la Soci! Reactia lui Putin este bestiala: "N-am investit 50 de miliarde degeaba"

► Messi vine sa ne-aduca aminte de ce iubim fotbalul! Romania – Argentina, 5 martie, in direct la PRO TV! Ne gasesti in tribune, Romania!

Jocurile Olimpice de la Soci au aratat lumii "o Rusie modernizata si deschisa", a declarat, luni, presedintele Vladimir Putin, in timpul ceremoniei de premiere a sportivilor rusi, informeaza AFP.

"Scopul Jocurilor de la Soci a fost de a prezenta lumii o Rusie modernizata, deschisa si cu forme variate. A fost nevoie de a prezenta nu numai o infrastructura sportiva moderna, ci mai ales elita sportului national. Rezultatele obtinute de selectionata rusa la Soci au demonstrat ca perioada dificila din istoria sportului national a fost depasita si ca tot ce s-a investit in sport in cursul ultimilor ani nu a fost in zadar", a declarat Putin, citat de agentiile de presa, dupa ce sportivii rusi s-au situat pe primul loc in clasamentul pe medalii la aceasta editie a JO.

Dupa Jocurile de la Lillehammer, din Norvegia (1994), Rusia nu s-a mai aflat in fruntea ierarhiei mondiale. La prima editie a Jocurilor Olimpice de iarna pe care a gazduit-o, Rusia a batut propriul record de medalii (33) si de tiluri olimpice (13 fata de 11 in 1994), aproape de recordul absolut stabilit de canadieni la Vancouver (14 titluri). La Soci au fost 12 probe in plus in program, ceea ce a insemnat 36 de de medalii acordate peste numarul celor din 2010.

In cursul unei intrevederi avute, luni, la Soci, cu membri ai CIO, presedintele Thomas Bach a evocat riscul luat de Putin in 2007, prin candidatura orasului Soci pentru organziarea acestor Jocuri, intr-o regiune in care infrastructura sportiva lipsea aproape in totalitate. Putin a raspuns ca riscul a fost impartit.

"Toti ne-am asumat un risc, nu numai reprezentantii rusi, ci si prietenii nostri din CIO", a spus presedintele Putin, multumind inca o data forului olimpic pentru increderea acordata. "Cine nu risca nimic, nu bea sampanie", a adaugat el, citand o expresie rusa.

"Am demosntrat ca suntem binevoitori si ospitalieri. Am incercat sa facem tot ce se poate pentru sportivi, specialisti, antrenori si jurnalisti, astfel incât ei sa munceasca si sa concureze cu placere, pentru ca fanii sportului din lumea intreaga sa poata asista la aceasta sarbatoare grandioasa", a continuat seful statului.

Obiectivul lui Putin a fost de a face din aceste Jocuri - devenite cele mai scumpe din istorie, cu cheltuieli totale de peste 50 de miliarde de dolari - o vitrina a Rusiei pe care o conduce de 14 ani.

Aglomerație la intrarea în țară. Cozile de autoturisme și TIR-uri s-au întins pe mai bine de 10 kilometri
BRAT
Modifică setările cookies