Italia

Valentin Mihăilă pleacă de la Atalanta! Italienii anunță ce se întâmplă cu românul din vară

Valentin Mihăilă a fost împrumutat de Atalanta de la Parma în ianuarie, pentru 500.000 deeuro, însă formația din Serie A pare hotărâtă să nu achite clauza de transfer definitiv.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 09:15
Data actualizarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 11:15

La momentul împrumutului la Atalanta, impresarul Ioan Becali anunța că transferul lui Mihăilă la formația din Bergamo va deveni automat definitiv, în schimbul a aproximativ 9 milioane de euro, dacă jucătorul evoluează "în 50% dintre meciurile Atalantei, măcar 20 de minute pe meci".

Italienii anunță că Valentin Mihăilă revine la Parma

Până acum, Mihăilă a apărut în doar șase meciuri ale Atalantei, nu a fost niciodată titular și a strâns puțin peste 100 de minute. Mai mult, gruparea condusă de Gian Piero Gasperini a fost eliminată în sferturile de finală ale Europa League și a coborât pe locul 8 în Serie A, având șanse mici să mai prindă un loc pentru cupele europene.

"Prestațiile lui Mihăilă nu i-au convins pe conducătorii Atalantei, care nu îl vor transfera definitiv", scriu jurnaliștii de la Sport Parma, care citează surse din Bergamo. În aceeași situație se află și fundașul Giuseppe Pezzella, împrumutat de Parma la Bergamo, însă în cazul lui ar putea exista o răsturnare de situație, având în vedere că a jucat mai mult.

În acest context, sursa citată notează că Valentin Mihăilă se va întoarce în Serie B, la Parma, iar conducerea îi va decide viitorul. "Va fi o povară sau o șansă care trebuie exploatată?", este întrebarea lansată de italieni.

Mihăilă a jucat ultima oară pentru Atalanta în urmă cu o lună, pe 20 martie, când a prins o repriză pe teren în duelul cu Bologna, scor 1-0. Ulterior, a fost rezervă neutlizată în următoarele trei meciuri din Serie A, dar și în dubla manșă cu RB Leipzig, din sferturile de finală ale Europa League.

Astfel, Mihăilă poate redeveni coleg cu Dennis Man. Parma a dezamăgit în acest sezon de Serie B, ocupă locul 13 și nu mai are șanse nici măcar la locurile pentru play-off-ul de promovare.

  • 6 milioane de euro este cota de piață a lui Valentin Mihăilă, conform Transfermarkt
  • 30 iunie 2025 este data la care expiră contractul lui Mihăilă cu Parma
Modifică setările cookies