Scenariu incredibil in Italia: A fost retrogradata Parma? Dezastrul financiar distruge clubul

Scenariu incredibil in Italia: A fost retrogradata Parma? Dezastrul financiar distruge clubul

Cu probleme financiare uriase, Parma se afla intr-o situatie fara precedent.

Conform canalului de Twitter al Eurosport.com, "Parma a fost retrogradata" si "toate meciurile ramase din acest sezon le va pierde cu 3-0".

Informatia nu a fost confirmata sau infirmata inca de marile ziare de sport din Italia, Gazzetta dello Sport si Corriere dello Sport, si nici pe site-ul oficial al clubului.

Meciul Parma - Udinese, programat duminica, a fost amanat pentru o data ulterioara, dupa ce echipa gazda a anuntat ca nu poate asigura securitatea spectatorilor de pe arena Ennio Tardini, din cauza problemelor financiare.

"Prefectura din Parma a decis ca meciul se poate disputa doar cu portile inchise. Insa, antrenorii si jucatorii celor doua echipe nu au fost de acord. Astfel, primarul orasului Parma ?i presedintele Ligii Italiene au decis ca partida sa fie amanata pentru o data ulterioara", a anuntat liga italiana.

De trei ori castigatoare a Cupei Italiei, cu doua Cupe UEFA, o Cupa a Cupelor si o Super Cupa Europeana, Parma, fostul club al lui Mutu si Ianis Zicu, nu se afla pentru prima data intr-o situatie financiara dificila.

In 1968, clubul a fost lichidat si a renascut. Dupa ce i-a avut pe Cesare Maldini si Arrigo Sachchi si Zdenek Zeman la conducere, clubul a reusit abia in 1990 sa revina in Seria, sub mandatul lui Nevio Scala. Clubul a intrat in insolventa in 2004, odata cu falimentul Parmalat, urmand ca in sezonul urmator clubul sa renasca pentru a doua oara, din AC Parma in Parma FC.

Declinul prezent al clubului a inceput in ultimul an. Pe 19 decembrie 2014, Tomasso Ghirardi si-a vandut actiunile catre omul de afaceri albanez Rezart Taci, care detinea compania ruso-cipriota Dastraso Holding Limited. In aceeasi luna, presedintele clubului a fost numit Ermir Kodra, un albanian de numai 29 de ani, pentru ca in aceasta luna Taci sa-si vanda actiunile catre Giampietro Maneti pentru numai un euro.

Cu salarii neplatite din vara lui 2014 si fara bani in conturi, clubul a fost dizolvat si retrogradat in Serie B pe 21 februarie 2015.

Citeste si:Parma
VIDEO PROTVPLUS.RO

Tragedie la Victor Babeș. Trei morți după ce s-a oprit oxigenul în TIR-ul ATI. MS: A avut loc o defecţiune
BRAT
Modifică setările cookies