2500 de persoane la mitingul Spune NU Violentei! "Am pierdut un copil si am castigat alte sute!"

Marian Cozma Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Februarie 2009, 15:32
Data actualizarii: Joi 26 Februarie 2009, 15:38
Federatia Romana de Handbal in colaborare cu Primaria Sectorului 2 au organizat, joi, in curtea Scolii Generale numarul 30 Grigore Ghica Voievod mitingul Marian Cozma, impreuna spunem NU violentei, la care au participat aproximativ 2.500 de persoane.

Mitingul a inceput la ora 13.00, printre participanti numarandu-se si elevi de la scolile generale din sectorul 2, parinti si profesori. Copiii au afisat pancarte cu mesaje impotriva violentei.

Pe peretii scolii numarul 30, organizatorii au afisat trei poze de dimensiuni mari care il infatisau pe Marian Cozma. De asemenea, o alta poza a fost pusa si pe exteriorul salii de sport care, incepand de joi, ii poarta numele lui Cozma.

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, alaturi de alti oameni de sport, printre care Marcel Popescu, Cristian Gatu, Ciprian Sora, Cristian Topescu, Nicolae Nedef si Petre Cozma au sustinut discursuri impotriva violentei.

De asemenea, dupa terminarea mitingului, care a durat o ora, a fost oficiata o slujba de sfintire a salii de sport. La finalul slujbei a fost dezvelita placa de la intrarea in sala de sport, care ii poarta numele lui Marian Cozma, iar apoi a avut loc un meci de handbal demonstrativ intre copiii de la CSS Dinamo si CSM Bucuresti.

Jucatorii echipei Dinamo au evoluat in echipament alb-rosu, avand pe spate trecuta cifra 8, precum si numele lui Cozma. Copiii de la CSM Bucuresti au evoluat in echipmanet galben-negru, avand si ei numarul 8 pe spate, alaturi de numele lui Cozma.

Presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, a anuntat ca tatal lui Marian Cozma, Petre, a fost numit in functia de consilier sportiv in cadrul clubului bucurestean.
"Daca traia Marian, ar fi spus ca va iubeste si ca va asteapta la meciuri la Dinamo. Prin noua functie pe care am primit-o, stiu ca voi fi acolo langa sportivii mei, langa baietii mei.

Am spus tot timpul ca am pierdut un copil si am castigat alte sute. Ma gandesc ca o sa le mai dau putere daca o sa fim langa ei si poate, ca atunci cand voi intra in sala langa ei, nu or sa mai fie injuraturi sau batai", a spus Petre Cozma.

La miting au mai fost prezenti Octavian Bellu (secretar de stat in probleme de sport din cadrul MTS), Mariana Bitang (consilier prezidential), Ciprian Sora (luptator de K1), Nicolae Nedef (antrenor de handbal), Marcel Popescu (presedinte CS Dinamo) si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!