UEFA schimba sistemul din Champions League! Grupele vor arata altfel din sezonul urmator! Modificarile anuntate de forul european

UEFA schimba sistemul din Champions League! Grupele vor arata altfel din sezonul urmator! Modificarile anuntate de forul european

Champions League va avea reguli noi din sezonul urmator. 

UEFA a anuntat la Monaco, joi, cand s-au tras la sorti grupele pentru acest sezon, ca se schimba modul in care sunt stabilite echipele din prima urna la tragerea la sorti pentru grupe!

Din sezonul urmator, detinatoarea trofeului si campioanele din primele 7 campioante ale Europei vor intra automat in prima urna, pentru a evita situatii ca in acest sezon, cand campioana Angliei Manchester City s-a aflat in urna a doua, in timp ce locul 4, Arsenal, s-a aflat in prima urna!

Primele discutii in acest sens au avut loc la inceputul anului, iar schimbarea a fost aprobata in luna mai. Anuntul a fost facut insa abia la Monaco, la tragerea de joi.

Michael Platini vrea sa evite situatii in care campioanele sunt cotate mai slab decat echipe care au terminat mai jos decat ele in clasament, sau situatii precum Grupa A din acest sezon de Liga Campionilor, grupa compusa toata din campioane nationale! Juventus (Italia), Atletico Madrid (Spania), Ajax (Olanda) si Malmo (Suedia) au castigat titlul in tara lor, dar au picat toate in aceeasi grupa din cauza sistemului de punctaj de la UEFA.

Planul mai are inca nevoie de aprobare de la comitetuul executiv al UEFA ce va avea loc pe 18 septembrie, insa sunt sanse mari ca acesta sa fie aprobat si introdus din sezonul urmator.

In prezent, UEFA ia in calcul coeficientul fiecarui club atunci cand stabileste urnele, coeficient stabilit in baza participarilor anterioare in Champions League si punctajul ligii din care face parte clubul. 

Cum ar fi aratat urna 1 in acest an in noul sistem:

1 Spania - Atletico
2 Anglia - Manchester City
3 Germania - Bayern Munchen
4 Portugalia - Benfica
5 Italia - Juventus
6 Rusia - TSKA Moscova
7 Franta - PSG
8 Detinatoarea trofeului - Real Madrid


Campionatul Romaniei e situat pe locul 15 in acest moment, la distanta destul de mare de urmatoarea clasata, Cehia. totusi, cehii au ramas in Europa cu o singura echipa, in timp ce Liga I are doua reprezentante in Europa League. 

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Florin Cîțu, ministru interimar al Sănătății. „Rămâne o prioritate să asigurăm cele 1.600 de paturi ATI”
BRAT
Modifică setările cookies