Adrian Mutu Cristian Chivu Echipa Nationala Inter Milano Rapid Fotbal intern

„A fost o prietenie sau o rivalitate între voi?” Răspunsul sincer al lui Adi Mutu, referitor la relația cu Cristi Chivu

Adrian Mutu a oferit detalii despre relația cu Cristi Chivu. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 August 2022, 15:54
Data actualizarii: Joi 18 August 2022, 15:54

Meciul de retragere al lui Adrian Mutu (43 ani) a adunat toată crema fotbalului românesc, la pachet cu superstarurile pe care „Briliantul” le-a avut coechipieri la Juventus, Chelsea, Inter sau Fiorentina. Însă, marele absent al evenimentul a fost Cristian Chivu (41 ani). 

Adi Mutu a vorbit despre relația pe care o are cu antrenorul echipei secunde a Interului. Tehnicianul Rapidului a specificat că, în ciuda faptului că nu vorbesc des, respectul a guvernat întotdeauna în raportul dintre cei doi, mai ales cănd împărțeau vestiarul echipei naționale.  

Adrian Mutu: „Întotdeauna se respecta asta!”  

„Nu s-a întâmplat niciodată să avem probleme cu banderola. Deciziile în interesul echipei nationale le luam mereu împreună. El niciodată nu a luat decizii singur. Eram un grup de vreo patru jucători și împreună luam deciziile.

Nu a fost niciodată rivalitate între mine și el, mai ales că am evoluat pe posturi diferite. Adevărat, amândoi am fost lideri, dar el era primul căpitan la națională și eu al doilea. Întotdeauna se respecta asta.

Nu pot spune că suntem genul de prieteni care se sună zilnic, dar am păstrat legătura. Mai vorbim și pe grupul nostru de WhatsApp, de la națională”, a declarat Adrian Mutu pentru DigiSport. 

Cei doi au avut un start diferit în cariera de antrenor. Adrian Mutu a preferat să înceapă noua meserie din Liga 1, și a acceptat provocarea de a o antrena pe FC Voluntari și a se lupta pentru a se salva de la retrogradare, în timp ce Chivu a avansat gradual la centrele de copii și juniori ale lui Inter. 

Adrian Mutu: „La seniori jucătorii mai și ripostează”

„Eu am preferat să o iau de la seniori. Când am fost pus la Târgu Mureș, atunci a intrat virusul ăsta în mine. Eu nu jucam, trebuia să stau rezervă.

În Italia vreau și eu să ajung, dar direct la seniori. Nu are rost să mai iau lucrurile de la zero, cum a plecat Cristi.

Nu știu dacă sunt în stare să lucrez la copii, dacă am răbdare. Nu știu dacă le sunt de folos. La seniori îmi place mult, chiar dacă lucrurile sunt mai dificile.

La seniori e mai dificil, pentru că jucătorii mai și ripostează, dar e meseria care-mi place”, a mai spus Mutu. 

Modifică setările cookies