Fotbal intern

Fotbalistul din Liga 1 care își dorește să joace în naționala României, dar nu va spune "nu" dacă va fi chemat la reprezentativa Ungariei

Fotbalistul lui Sepsi e unul dintre jucătorii cei mai apreciați de antrenorul Cristiano Bergodi.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 11:05
Data actualizarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 11:25

Roland Niczuly (26 de ani), portarul echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, e unul dintre cei mai constanți goalkeeperi din Liga 1. Născut la Târgu Secuiesc, fotbalistul formației lui Laszlo Dioszegi impresionează printr-un simț de anticipație, un joc de picior foarte bun și reflexe senzaționale. Deși nu e un portar cu talie impresionantă, Niczuly a progresat în ultimul timp și la capitolul ieșirilor pe centrări.

Într-un interviu pentru gsp.ro, portarul formației lui Cristiano Bergodi a recunoscut că încă așteaptă o convocare la prima reprezentativă a României, dar a admis și că ar spune da dacă va fi chemat mai întâi de reprezentativa Ungariei.

Roland Niczuly are dublă cetățenie: română și maghiară. "Gândul mereu îmi e acolo (n.r.: - la convocarea la echipa națională a României)! Până la urmă, pentru asta muncesc. Până acum, nu m-a căutat nimeni. Nici măcar un zvon, nimic! Nu am vorbit cu nimeni. În fiecare zi eu vin cu asta în gând la antrenamente, poate într-o zi voi ajunge la naționala României. 

Degeaba mă propun colegii... Eu încă sper să primesc o șansă la prima reprezentativă, să-mi arăt valoarea! Poate în anii viitori voi fi chiar pe teren. 

Sincer, nu m-am gândit prea mult la asta (n.r.: - la o eventuală convocare la reprezentativa Ungariei). Pe primul loc pentru mine este naționala României. Dar dacă voi primi semne de acolo și voi fi convocat, nu voi spune nu", a spus Roland Niczuly, pentru sursa mai sus citată. 

  • 850.000 de euro e cota lui Roland Niczuly
  • 30 iunie 2025 e data la care îi expiră lui Niczuly contractul cu Sepsi
Modifică setările cookies