Spania Luis de la Fuente Scotia scotia-spania Fotbal extern

FOTO „Scoția distruge revoluția!” Noua Spanie, fără jucători de la Barcelona în primul 11, criticată dur acasă

Spania a pierdut fără glorie la Glasgow, cu Scoția, scor 0-2, într-un meci în care a avut 75% posesie.
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Miercuri 29 Martie 2023, 00:25
Data actualizarii: Miercuri 29 Martie 2023, 00:40

Scott McTominay a reușit o „dublă”, în minutele 7 și 51, iar „La Roja” a înregistrat astfel prima înfrângere în mandatul lui Luis de la Fuente. După două etape în grupa A, Scoția e lider, cu șase puncte, în timp ce Spania rămâne cu cele trei câștigate în fața Norvegiei, pe propriul teren.

Nordicii au un punct, la fel ca Georgia, în timp ce Cipru nu a acumulat niciun punct. Ciprioții, la fel ca georgienii, au doar un meci disputat.

Presa din Spania a „taxat” evoluția palidă a echipei: „Scoția distruge revoluția!”

Presa iberică a taxat prestația jucătorilor lui De la Fuente. „O Spanie fără niciun plan”, a scris Marca. „O Spanie vulgară, deloc solidă, care plătește erorile comise și suferă o înfrângere dureroasă”, mai scrie sursa citată, care notează și că selecționerul a schimbat nu mai puțin de opt jucători față de victoria cu Norvegia (3-0), de la Málaga, din urmă cu trei zile.

„Fără planul A, fără planul B, fără planul C. Noua Spanie a lui Luis de la Fuente a oferit o noapte tristă. Scoția a pictat fața unei echipe care nu a funcționat în niciun compartiment, victimă a celor opt modificări făcute de antrenor”, mai remarcă Marca.

„Scoția distruge revoluția”, a titrat AS, cu referire la noua echipă pe care încearcă să o construiască selecționerul. „Un deranjant pas înapoi al Spaniei la Glasgow”, a scris publicația Sport. „Spania nu a găsit niciun argument în fața unei echipe nu prea strălucitoare, dar devotată unui fotbal fizic, vertical și intens. Naționalei i-au lipsit jocul și caracterul”, a adăugat sursa citată.

Spania, fără niciun jucător de la Barcelona în primul 11, după doi ani

Luis de la Fuente a trimis în teren un 11 în care s-au regăsit, față de succesul cu Norvegia, doar Kepa, Rodri și Mikel Merino. Totodată, a fost pentru prima dată în ultimii doi ani când Spania începe o partidă fără niciun fotbalist de la Barcelona. Ultima oară se întâmplase asta pe 25 martie 2021, la un joc cu Grecia.

Spania a început pe Hampden Park cu: Kepa - Pedro Porro, David García, Íñigo Martínez, Gayà - Rodri, Mikel Merino - Yéremy Pino, Ceballos, Oyarzabal - Joselu

Ibericii au reușit 573 de pase, față de cele 139 ale adversarilor, au câștigat mai multe dueluri, dar în final au pierdut destul de clar. Pedro Porro, care a greșit grav la primul gol al Scoției, Oyarzabal și Ceballos au fost cei mai dezamăgitori jucători ai Spaniei.

Ceballos, care a primit numărul 10, a început destul de bine, dar apoi s-a stins și a dispărut complet din joc. „Inconstant, ca de obicei”, i-a descris evoluția modestă publicația Mundo Deportivo.

Pentru Spania urmează meciul cu Italia, în semifinalele Ligii Națiunilor, pe 15 iunie. Apoi, pe 8 și 11 septembrie, ibericii vor da piept cu Georgia (d) și Cipru (a), în preliminariile EURO.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!