FOTO „Scoția distruge revoluția!” Noua Spanie, fără jucători de la Barcelona în primul 11, criticată dur acasă

Spania Luis de la Fuente Scotia scotia-spania Fotbal extern
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Miercuri 29 Martie 2023, 00:25
Data actualizarii: Miercuri 29 Martie 2023, 00:40
Spania a pierdut fără glorie la Glasgow, cu Scoția, scor 0-2, într-un meci în care a avut 75% posesie.

Scott McTominay a reușit o „dublă”, în minutele 7 și 51, iar „La Roja” a înregistrat astfel prima înfrângere în mandatul lui Luis de la Fuente. După două etape în grupa A, Scoția e lider, cu șase puncte, în timp ce Spania rămâne cu cele trei câștigate în fața Norvegiei, pe propriul teren.

Nordicii au un punct, la fel ca Georgia, în timp ce Cipru nu a acumulat niciun punct. Ciprioții, la fel ca georgienii, au doar un meci disputat.

Presa din Spania a „taxat” evoluția palidă a echipei: „Scoția distruge revoluția!”

Presa iberică a taxat prestația jucătorilor lui De la Fuente. „O Spanie fără niciun plan”, a scris Marca. „O Spanie vulgară, deloc solidă, care plătește erorile comise și suferă o înfrângere dureroasă”, mai scrie sursa citată, care notează și că selecționerul a schimbat nu mai puțin de opt jucători față de victoria cu Norvegia (3-0), de la Málaga, din urmă cu trei zile.

„Fără planul A, fără planul B, fără planul C. Noua Spanie a lui Luis de la Fuente a oferit o noapte tristă. Scoția a pictat fața unei echipe care nu a funcționat în niciun compartiment, victimă a celor opt modificări făcute de antrenor”, mai remarcă Marca.

„Scoția distruge revoluția”, a titrat AS, cu referire la noua echipă pe care încearcă să o construiască selecționerul. „Un deranjant pas înapoi al Spaniei la Glasgow”, a scris publicația Sport. „Spania nu a găsit niciun argument în fața unei echipe nu prea strălucitoare, dar devotată unui fotbal fizic, vertical și intens. Naționalei i-au lipsit jocul și caracterul”, a adăugat sursa citată.

Spania, fără niciun jucător de la Barcelona în primul 11, după doi ani

Luis de la Fuente a trimis în teren un 11 în care s-au regăsit, față de succesul cu Norvegia, doar Kepa, Rodri și Mikel Merino. Totodată, a fost pentru prima dată în ultimii doi ani când Spania începe o partidă fără niciun fotbalist de la Barcelona. Ultima oară se întâmplase asta pe 25 martie 2021, la un joc cu Grecia.

Spania a început pe Hampden Park cu: Kepa - Pedro Porro, David García, Íñigo Martínez, Gayà - Rodri, Mikel Merino - Yéremy Pino, Ceballos, Oyarzabal - Joselu

Ibericii au reușit 573 de pase, față de cele 139 ale adversarilor, au câștigat mai multe dueluri, dar în final au pierdut destul de clar. Pedro Porro, care a greșit grav la primul gol al Scoției, Oyarzabal și Ceballos au fost cei mai dezamăgitori jucători ai Spaniei.

Ceballos, care a primit numărul 10, a început destul de bine, dar apoi s-a stins și a dispărut complet din joc. „Inconstant, ca de obicei”, i-a descris evoluția modestă publicația Mundo Deportivo.

Pentru Spania urmează meciul cu Italia, în semifinalele Ligii Națiunilor, pe 15 iunie. Apoi, pe 8 și 11 septembrie, ibericii vor da piept cu Georgia (d) și Cipru (a), în preliminariile EURO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!