Schimbare ISTORICA in Europa League si Champions League! Se poate renunta la reprizele de prelungiri

Schimbarea a fost discutata in cadrul forumului anual al antrenorilor de elita.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 01 Septembrie 2016, 13:16
Data actualizarii: Joi 01 Septembrie 2016, 20:48

Cele 2 reprize de prelungiri dupa incheierea la egalitate a unei duble manse pot disparea - antrenori precum Sir Alex Ferguson, Carlo Ancelotti sau Rafa Benitez au discutat despre utilitatea acestui timp suplimentar.

Fostul manager al lui Manchester United, actual ambasador UEFA pentru antrenori, este unul dintre cei care isi doresc mult aceasta schimbare: "Nu cred ca ii place nimanui sa vada jucatorii extenuati in prelungiri si cred ca atunci cand se ajunge in minutul 90, mereu am avut sentimentul ca ar trebui sa se treaca direct la penalty-uri. Ati vazut in finala Champions League, erau jucatori care mergeau pe teren. Este inevitabil sa se ajunga la penalty-uri in aceasta situatie asa ca intrebarea este: cum putem imbunatati jocul" a spus Alex Ferguson.

Director al Comisiei Tehnice in cadrul UEFA, Ionut Lupescu, spune ca au existat antrenori care s-au opus unei astfel de schimbari: "Unii au spus ca ar fi bine sa se treaca direct la penalty-uri, altii considera ca este un avantaj pentru echipele mai mici care se vor apara mai mult. Un lucru clar in vremurile noastre este ca jucatorii au atat de multe meciuri, astfel ca am ridicat intrebarea daca mai merita sa avem reprize de prelungiri". Exemplul exista deja. In Copa Libertadores se trece direct la penalty-uri in caz de egalitate.

Antrenorilor prezenti le-a fost oferita si o statistica legata de Campionatul European din Franta: doar 31% din meciurile de la turneu au fost castigate de echipele care au avut posesia mingii, in timp ce 11 din cele 15 meciuri din faza eliminatorie au fost castigate de catre echipa care a avut posesia mai mica decat adversara. In ciuda acestui lucru, numarul golurilor marcate pe contraatac a scazut, 30% din reusite au fost din faze fixe iar 18% din goluri au fost marcate de catre jucatorii introdusi pe teren pe parcursul meciului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies