Zinedine Zidane CM 2022 Franta Real Madrid Fotbal extern

Zinedine Zidane își anunță revenirea în antrenorat! Cu cine poate semna francezul

Legendarul campion mondial cu Franța în 1998, Zinedine Zidane, a asigurat că este aproape de a reveni pe banca tehnică, într-un interviu organizat cu ocazia prezentării statuii sale de ceară de la muzeul Grévin.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Octombrie 2022, 14:23
Data actualizarii: Marti 25 Octombrie 2022, 14:48

În decursul zilei de luni, Zinedine Zidane a fost invitatul de onoare la evenimentul de la Paris, în cadrul căruia a fost dezvăluită a treia statuie din ceară a legendei fotbalului francez, privilegiu de care au mai beneficiat doar două personalități de-a lungul istoriei: Generalul Charles de Gaulle și Regina Elizabeta.

Au trecut 17 luni de când Zizou a încetat colaborarea cu fosta sa echipă, Real Madrid. De atunci, francezul a fost personajul principal în multe zvonuri apărute, fiind favorit pentru multe dintre echipele mari în căutare de antrenori în această perioadă, precum Manchester United, Juventus sau PSG, însă toate echipele care i-au bătut la ușă au primit același răspuns negativ.

  • Zidane a explicat de ce a plecat de la Real: Am senzatia ca aceste lucruri nu au fost apreciate

Deținător a 3 trofee UCL pe banca Realului, Zidane a mărturisit mereu că nu își dorește să aibă o carieră lungă de antrenor, dar după un an și jumătate de la ultima sa aventură acesta își poate schimba situația, după încheierea Campionatului Mondial din Qatar.

„Când mă veți vedea pe bancă? Curând, curând. Nu sunt departe de a o face din nou”

"Când mă veți vedea pe bancă din nou? Curând, foarte curând. Sunt aproape să antrenez din nou. Acum mă bucur de timpul liber, dar nu sunt departe de a reveni", a spus Zidane, potrivit AS.

Didier Deschamps își încheie contractul cu naționala Franței la finalul Cupei Mondiale, iar Zidane este principalul candidat pentru următorul mandat de selecționer al „cocoșilor galici”.

Balonul de aur din 1998 a spus că în acest moment se bucură de timpul liber pe care îl are, însă nu este departe de a reveni. Postul de selecționer al Franței nu ar însemna revenirea la viața de zi cu zi ca antrenor și i-ar permite să aibă mai mult timp liber, iar atunci când a fost întrebat dacă revenirea sa va fi chiar pe banca echipei naționale, acesta nu a oferit un răspuns negativ.

Tot mai multe persoane, în special din Hexagon, sunt de părere că Zidane ar fi înlocuitorul perfect al lui Deschamps, fiind multe motive întemeiate care să susțină ideea că ar fi cel mai potrivit pentru această funcție.

Susținând în diferite ocazii că ar vrea să antreneze doar echipe pentru care a jucat, preluarea băncii tehnice a “Les Bleues” poate încununa și succesul în calitate de antrenor al lui Zizou, după un Campionatul Mondial din 1998 și EURO 2000 câștigate de acesta în calitate de jucător.

Modifică setările cookies