Fotbal extern

Procesul continua, FIFA se afunda si mai rau: elvetienii au autorizat extradarea in SUA a unui nou oficial. FBI-ul ancheteaza Federatia Internationala

Procesul demarat in urma cu un an de zile de autoritatile americane si care a explodat in luna mai, odata cu arestarea mai multor oficiali FIFA, continua. Americanii au obtinut acum extradarea unui nou functionar al Federatiei Internationale.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Octombrie 2015, 17:28
Data actualizarii: Vineri 09 Octombrie 2015, 17:38

Elvetia a autorizat vineri extradarea in Statele Unite a lui Costas Takkas, unul dintre cei sapte inalti functionari ai FIFA arestati la sfarsitul lunii mai la Zurich, la cererea justitiei americane. 

Cetatean britanic, Costas Takkas (58 ani) are termen de 30 de zile pentru a face apel impotriva acestei decizii. 

Takkas este fostul secretar general al Federatiei de fotbal din Insulele Caiman (CIFA) si atasat al presedintelui Confederatiei de fotbal a Americii de Nord, Americii Centrale si Caraibelor (CONCACAF). 

Costas Takkas este banuit ca a cerut si acceptat drept mita, in contul presedintelui CONCACAF, mai multe milioane de dolari din partea unei societati americane, pentru atribuirea drepturilor de marketing cu ocazia calificarilor pentru Cupele Mondiale de fotbal din 2018 si 2022. 

Modifică setările cookies