GALERIE FOTO Lecție pentru Rațiu? Ce a pățit jucătorul Braziliei care s-a vopsit înainte de a merge la națională

Fotbal extern Yan Couto, la Girona / Foto: Imago
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2024, 22:10
Data actualizarii: Vineri 14 Iunie 2024, 22:10

Andrei Rațiu (25 de ani), fundașul naționalei României, a fost în centrul atenției în ultimele săptămâni, după ce și-a vopsit părul albastru înainte de EURO 2024.

Mai mulți microbiști sau analiști TV au considerat nepotrivită alegerea lui Rațiu de a-și vopsi părul în respectiva culoare neobișnuită. Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, îl ironiza pe fundașul de la Rayo Vallecano, iar într-o notă serioasă susținea că "Asta cu Rațiu chiar nu e ok pentru el. Chiar nu e ok! Care e scopul? Hai să zic ceva. Portarii, apărătorii n-au voie să facă așa ceva".

Yan Couto, obligat să-și schimbe culoarea părului la naționala Braziliei

Rațiu și-a schimbat culoarea părului la echipa de club, în luna mai, iar cu acest look a apărut inclusiv la meciurile naționalei României cu Bulgaria și Liechtenstein.

  • Yan Couto, la Girona / Foto: Imago

Un caz asemănător cu al lui Rațiu vine din Brazilia. Fundașul dreapta Yan Couto (22 de ani), legitimat la Girona, și-a vopsit părul roz în timpul sezonului, când se afla la echipa de club. La începutul acestei luni, Couto a fost convocat la naționala Braziliei pentru amicalele de dinaintea Copa America împotriva Mexicului și Statelor Unite.

Totuși, la naționala Braziliei, Yan Couto nu a mai avut părul vopsit, apărând cu o nuanță mult mai închisă (vezi GALERIA FOTO). Fundașul de la Girona spune că a revenit la normal ca urmare a unei solicitări din partea Federației din Brazilia.

"Practic a fost vorba de o solicitare a lor. Mi-au spus că rozul este un pic cam prostesc. Nu sunt de acord, dar trebuie să respect această solicitare, nu? Fac ce mi se cere.

Am jucat tot sezonul cu părul roz. A fost alegerea mea și mie mi s-a părut în regulă. Arăta bine. A fost o chestiune apărută la Girona, unde mulți jucători și-au vopsit părul. Era o chestiune la modă. Aici, la echipa națională, această fază s-a încheiat. Sunt Yan cu părul închis la culoare. Nu sunt cu nimic diferit", a spus Yan Couto, potrivit The Athletic.

Yan Couto, fotbalist crescut la Coritiba, a fost adus în Europa de Manchester City, în 2020, pentru 6 milioane de euro. Fundașul dreapta a fost împrumutat până acum la Girona, de două ori, și la Braga, o dată.

Couto a fost om de bază la revelația Girona, care a încheiat ultima stagiune pe locul 3 în LaLiga. A jucat în 39 de meciuri, a marcat două goluri și a oferit 10 pase decisive.

Mihai Stoica, după ce Andrei Rațiu s-a vopsit: "Probabil a fost ignorat de antrenor și vrea să-i atragă atenția"

Întrebat ce i-a plăcut în amicalul România - Bulgaria 0-0, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a ironizat noul look al lui Rațiu.

"Mie mi-a plăcut foarte mult părul lui Rațiu, de exemplu. Oricum, e o nuanță deosebită. Probabil că a fost ignorat de antrenor la echipa de club și acum încearcă să îi atragă atenția în vreun fel. Bine că n-a fost roz, ai fi zis că e vată pe băț.

Au ei chestia asta. Dacă Griezmann se vopsește roz la vârsta lui... asta e, au și ei niște chestii", a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

Într-o notă serioasă, Mihai Stoica a susținut că Andrei Rațiu nu ar fi trebuit să recurgă la această schimbare de look.

"Asta cu Rațiu chiar nu e ok pentru el. Chiar nu e ok! Care e scopul? Hai să zic ceva. Portarii, apărătorii n-au voie să facă așa ceva. Atacanții au alt statut. Câți fundași ai văzut... nu zice de al nostru (n.r - Pantea)", a mai spus Mihai Stoica.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!