Arabia Saudita arbitri Fotbal extern

Le-au luat jucătorii, acum le vor și arbitrii. Planul grandios pus la cale în Arabia Saudită

Campionatul din Arabia Saudită se află într-o continuă dezvoltare, devenind al doilea din lume ca sume investite în transferuri pe perioada ultimei ferestrei de mercato.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Septembrie 2023, 14:22
Data actualizarii: Joi 28 Septembrie 2023, 14:20

Cluburile din Saudi Pro League au cheltuit 954 de milioane de euro pentru transferuri în fereastra de transferuri din vară. În campionatul din Orientul Mijlociu au susținut o mulțime de jucători importanți din Europa, precum Neymar, Karim Benzema, Sadio Mane, Riyad Mahrez sau Roberto Firmino.

Arabia Saudită vrea să atragă cei mai buni arbitri din Europa

După numeroasele transferuri, conducătorii ligii din Arabia Saudită au un nou proiect. The Times scrie că saudiții își doresc să atragă arbitrii de top din Premier League și alte campionate importante Europa, care să oficieze meciurile cele mai tari din campionat.

La fel ca în cazul fotbaliștilor, arbitrii ar putea fi atrași de sumele uriașe pe care le-ar încasa în Arabia Saudită. Daily Mail scrie că Michael Oliver, arbitru celebru din Premier League, a încasat 3.000 de lire sterline în luna aprilie după ce a oficiat duelul Al Hilal - Al Nassr, o sumă aproape dublă față de cea obținută în Anglia.

În Arabia Saudită este o practică obișnuită ca meciurile să fie arbitrate de străini, inclusiv brigăzi din România fiind delegate. Totuși, saudiții își doresc acum să atragă cele mai importante nume din Europa și să le ofere contracte pe un sezon prin care să se asigure că au parte și de cei mai buni arbitri.

Istvan Kovacs a arbitrat în Arabia Saudită la trei zile după ce a făcut praf meciul CFR Cluj - Petrolul

După ce a stârnit un val de reacții cu deciziile luate în meciul din Gruia, Istvan Kovacs a fost delegat la un meci din Arabia Saudită.

Damac FC, echipa antrenată de Cosmin Contra, la care evoluează și Nicolae Stanciu, a întâlnit Al-Hilal (1-1) pe teren propriu cu Istvan Kovacs la centru.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!