Champions League Aleksander Ceferin Fotbal extern

Finala Champions League poate avea loc in afara Europei! Anuntul facut de noul presedinte UEFA

Succesorul lui Michel Platini spune ca exista sanse ca finala Champions League sa aiba loc pe viitor la New York.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Octombrie 2016, 10:31
Data actualizarii: Vineri 21 Octombrie 2016, 10:32

Finala Champions League poate avea loc in premiera in afara Europei, a anuntat noul presedinte UEFA, Aleksander Ceferin. Intr-un interviu pentru AP, Ceferin spune ca vrea sa refaca sistemul de licitare pentru dreptul de a gazdui punctul culminant al sezonului cupelor europene. Ceferin spune ca New York este o varianta.

"Cred ca este o idee pentru viitor, dar trebuie discutata" a spus Ceferin, subliniand cat de mare este durata zborurilor din Europa pana in Statele Unite.

"Sa mergi din Portugalia in Azerbaijan, de exemplu, dureaza la fel de mult ca drumul pana la New York. Pentru fani nu ar fi o problema, dar vom vedea. Este o competitie europeana asa ca trebuie sa analizam. Procesul de licitare trebuie sa fie foarte clar pentru ca daca primesti finala Champions League sau Europa League ca un favor politic nu este ok"
a mai spus Ceferin.

Un lucru care nu se va schimba in Champions League va fi ora de start pentru a fi mai convenabil pentru Asia. "Din punct de vedere financiar nu este ideal. Ar trebui sa ne gandim si la alte piete, dar nu sunt sigur momentan cum sa facem asta. China este interesanta din punct de vedere financiar, in timp ce SUA, chiar daca nu este momentan interesanta din acest punct de vedere, fotbalul progreseaza acolo" a incheiat presedintele UEFA.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies