Fotbal extern

"Davids de pe Bosfor". Colegul lui Moruțan și Cicâldău, obligat să joace cu ochelari de vedere

Norvegianul a suferit un accident grav la ochi, în timp ce aprindea artificii de Revelion. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 14:22
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 14:17

Omar Elabdellaoui, fundașul dreapta al lui Galatasaray, este nevoit să poarte ochelari de vedere la antrenamente și la meciuri. 

A fost rănit grav, în timp ce aprindea artificii de Revelion

Internaționalul marocan cu descendență marocană a rămas cu sechele pe viață, după ce a suferit un accident în timpul Revelionului 2021. Fotbalistul a folosit artificii pentru a sărbători, dar acestea au explodat în direcția sa, provocându-i răni grave la ochi și mâini. 

El a fost internat în spital, iar primul prognostic al medicilor arăta că își putea pierde vederea complet la unul dintre ochi, dacă nu chiar la ambii. Timp de 18 zile, Elabdellaoui a suferit mai multe operații chirugicale complicate, printre care infiltrații cu celule stem și transplant de cornee, iar medicii au reușit să-i salveze vederea.

Deși a reluat efortul în cantonamentul Florya Metin Oktay, încă din luna iunie, el nu a evoluat în niciun meci și nu aprins deloc banca de rezerve în acest sezon, făcând primele antrenamente normale, alături de colegii săi, abia la începutul acestui an. 

A revenit la antrenamente, dar trebuie să poarte ochelari

Fotbalistul se antrenează acum normal alături de Cicâldău&co., dar trebuie să poarte în permanență ochelari de vedere cu ramă din fibră de carbon, care îl ajută să vadă mai bine și îl protejează de eventualele lovituri. 

Situația aduce aminte de internaționalul olandez Edgar Davids, unul dintre cei mai buni mijlocași centrali din perioada 1990-2005, care a jucat la Ajax, Milan, Juventus, Barcelona, Inter Milano, Tottenham și Crystal Palace cu ochelari de vedere, din cauză că suferise multiple operații la ochi pentru a corecta glaucomul de care suferea.   

Marocan, dintr-o familie cu trei internaționali norvegieni

Omar Elabdellaoui (30 ani) este născut la Oslo din părinți marocani și a fost format la academia lui Manchester City. De-a lungul carierei de senior, el a fost legitimat la Stromsgodset (2011), Feyenoord (2012), Eintracht Braunschweig (2013-2014), Olympiacos (2014-2017, 2017-2020), Hull City (2017) și Galatasaray (2020-2022).

Este de cinci ori campion al Greciei și a luat bronzul la Europeanul U21 din 2013. El are 49 de selecții pentru naționala Norvegiei și este vărul foștilor internaționali norvegieni Mohammed Abdellaoue și Mustafa Abdellaoue. Mai are contract cu Galatasaray până în iulie 2023 și este cotat acum la 1.1 milioane de euro.    

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies