Mihai Marinescu, INVINGATOR la Brands Hatch: A pornit din pole-position si a dominat toata cursa! E pe locul 3 la general!

Autor: Sport.ro
Duminica 15 Iulie 2012, 16:44

Mihai Marinescu a castigat a treia cursa din cariera. Circuitul de la Brands Hatch nu i-a facut probleme romanului, care a dominat cursa din calificari pana la ultimul tur de pista.

Victorie pe unul din cele mai vechi circuite din lume

Mihai Marinescu castigat cea de a doua cursa a Formulei 2 programata pe circuitul britanic Brands Hatch. Pilotul brasovean a pornit din pole position si a izbutit sa isi conserve prima pozitie de-a lungul tuturor celor 28 de tururi. Datorita victoriei din cea de a 10-a cursa a sezonului, Mihai a urcat pe locul 3 in clasamentul general al competitiei considerata pepiniera pentru Formula1.

Mihai Marinescu a castigat cursa de la Brands Hatch incheind o zi excelenta pe circuitul britanic, dupa ce dimineata a stabilit cel mai rapid tur de circuit cu o masina de Formula 2 – 1min14sec171.

Pornind din pole position pilotul brasovean a reusit sa ia un start excelent chiar daca acea pozitie este in partea inclinata a pistei. Tur dupa tur Mihai si-a marit avantajul fata de Zanella, insa cu 17 tururi inainte de final safety car-ul intra pe pista dupa ce in turul precedent Matheo Tuscher a iesit in decor. La reluarea cursei brasoveanul si-a aratat experienta si a izbutit sa se distanteze iarasi de ocupantul locului doi Christopher Zanella.
Dupa incheierea celor 28 de tururi Mihai Marinescu a trecut linia de sosire cu un avantaj de 3sec887 si a facut ca pe circuitul de langa Londra sa rasune imnul Romaniei.
Urmatoarea etapa din Formula 2 se va desfasura weekendul viitor (20-22 iulie) pe circuitul francez Paul Ricard.

Mihai Marinescu#9: ”Ma bucur ca am castigat la Brands Hatch a fost o zi excelenta si mi-as dori ca pneurile sa se comporte si la etapele urmatoare cum s-au comportat in calificarile si cursa de azi (duminica 15 iulie). Am urcat o pozitie in clasamentul general si acum sunt la doar un punct de locul doi, cursa aceasta fiind practic ce aveam nevoie pentru relansarea campionatului. Sper ca si la Paul Ricard sa acumulez puncte care sa imi aduca avantaje in clasamentul general.”

Marinescu a pornit din pole position

Mihai Marinescu a stabilit cel mai rapid tur de pistă în calificările pentru a doua cursă de pe circuitul de lângă Londra şi va pleca din pole position în a 10-a cursă a sezonului. 1min14sec171 timpul pilotului braşovean a intrat în istoria pistei de la Brands Hatch fiind cel mai rapid tur de pistă stabilit în calificări de un monopost din Formula 2.

Mihai Marinescu#9: ”În cursa de ieri, când a început să se usuce trasa am stabilit cel mai rapid timp şi ştiam că pot coborî sub 1min15sec în calificările de astăzi. Am avut noroc şi nu am găsit trafic lucru care mi-a permis să stabilesc recordul de circuit şi să obţin pole positionul. Va fi însă un start foarte dificil pentru că la Brands Hatch este aproape imposibil să îţi păstrezi prima poziţie. În cursă trebuie să folosim pneurile schimbate în calificări şi va fi o loterie păstrarea primei poziţii pentru că le-am uzat destul de mult în turul pentru pole position.”
 


Mihai Marinescu s-a abonat la locul 4 in Formula 2. E pe 4 in clasamentul general, iar sambata, la prima cursa de la Brands Hatch a terminat tot pe locul al 4-lea.

Mihai Marinescu a luat startul de pe pozitia a 6-a la Brands Hatch. Pe o ploaie torentiala, romanul a reusit performanta sa ramana in cursa. Au fost o multime de accidente. In cel mai grav dintre ele, 3 masini s-au ciocnit si au fost scoase cu greu de pe pista. A fost nevoie de doua interventii ale safety-car-ulului in aceasta cursa. Marinescu a profitat de abandonurile a doi dintre pilotii implicati in accidente si a terminat cursa pe locul 4. Polonezul Kevin Mirocha a castigat prima cursa de la Brands Hatch. Cea de-a doua cursa este duminica, de la ora 16:50, in direct la Sport.ro si pe www.voyo.ro.

 

"A fost o cursa extrem de obositoare pentru ca masina aluneca foarte mult si in prima parte m-am chinuit sa o tin pe trasa. Stiam ca se va opri ploaia in timpul cursei si am setat masina pentru a doua parte cand trasa incepea sa se usuce. Intrarea de doua ori a safety car-ului a dus la micsorarea vitezei de rulare si pista a inceput sa se usuce tarziu.Maine atat calificarile cat si cursa se vor desfasura pe o pista uscata, asa ca acum lucram la setarile pentru noile conditii de cursa", a spus Marinescu

”Era cuștii”, aproape de final. UE le va interzice fermierilor să crească animale în spații înghesuite
BRAT
Modifică setările cookies