EUROPEDIA Tactica Suediei: apararea incepe cu Ibrahimovic

EUROPEDIA Tactica Suediei: apararea incepe cu Ibrahimovic

Nimeni nu-si imagineaza cu Suedia ar putea sa-si propuna mai mult decat sa treaca de grupa

Grupa E: BELGIAITALIA / IRLANDA / SUEDIA

Vedeta - Emil Forsberg

de Olof Lundh (fotbollskanalen.se)

Tactica

de Olof Lundh (fotbollskanalen.se)

Secretele jucatorilor

de Olof Lundh (fotbollskanalen.se)

Tactica

Cand Suedia a batut Danemaarca in playoff toti au simtit ca Suedia s-a intors la era lui Lars Lagerback. Chiar si Ibrahimovic a facut munca de jos, cu recuperari si faulturi tactice, mai ales ca danezii au dat trei goluri in cele doua meciuri.

Norvegianul care se ocupa de FC Copenhaga, Stale Stolbakken, spune: "Daca te uiti la cele mai bune meciuri ale Suediei din ultimii ani, poti spune ca joaca precum Norvegia in anii 90. Simplu, cu Zlatan primul aparator, cu marcaj in zona si asa au batut Danemarca in doua meciuri. A fost ca o mostenire de la Lagerback, chiar daca unii admit greu asta”

Hamren a preluat Suedia in 2009 de la Lars Lagerback si a promis o nationala mult mai ofesniva, in acord cu gusturile fanilor. Lagerback prefera un 4-4-2 foarte sigur. Desi a reusit sa treaca de 5 din 6 campanii de calificare, o performanta fara egal in istorie, lumea era deja plictisita de Suedia lui – eficienta, dar fara sare si piper.

Suedia a pierdut la Euro 2012 dupa infrangeri naive cu Ucraina si Anglia. In campania de calificare la Cupa Mondiala din 2014, Suedia a reusit un 4-4 cu Germania la Berlin, dar a avut si momente proaste ca infrangerea cu Austria la Viena. In cele din urma au pierdut play-off-ul cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

In aceasta campanie Suedia s-a intors la fotbalul sigur si fara show de dinainte si, chiar daca a batut doar Lichtenstein, Muntenegru si Moldova, s-a calificat la Euro. Hamren va pleca oricum dupa turneul final, e anuntat deja.

Primul 11 probabil

Isaksson – Lustig, Granqvist, Hohansson, Olsson – Durmaz, Kallstrom, Lewicki, Forsberg – Ibrahimovic, Berg

Cine ar putea fi surpriza Suediei 

Isaksson nu a prea jucat la Kasimpasa si este simbolul vechii generatii de jucatori a Suediei. Noul este reprezentat de oamenii care au castigat Campionatul European under 21 anul trecut. Nu este Neuer, dar este cel mai constant suedez de astazi. Este al saselea turneu final si se retrage dupa acest Euro, va avea mai mult de 130 de selectii si o mostenire greu de contestat la el acasa.

Cine ar putea fi o dezamagire?

Forsberg este un mijlocas lateral bun, dar pe cealalta parte sunt multe optiuni si nici una buna. Larsson nu a jucat la Sunderland, Zengin la Trabzonspor, iar Olimpiakos nu l-a luat pe lista de Champions League pe Durmaz. Ei vor fi pe lista dezamagirilor. 

Cat de departe poate ajunge Suedia? 

Sa treaca de grupa. Joaca cu Irlanda, Belgia si Italia si este greu sa se gindeasca la ceva mai mult astazi. In optimi poate intalni Franta, Spania sau Portugalia – pare ca biletele de intoarcere sunt deja luate de federatia de la Stockholm.

EUROPEDIA

Cea mai spectaculoasa prezentare a Euro 2016, facuta de cele mai importante publicatii de sport din Europa

Sa inceapa galagia! Haide Romania! Jucatorii nationalei au nevoie de ajutorul suporterilor adevarati! Intra aici si ia-ti echipamentul de suporter de la Penny cu pana la 70% reducere!

Grupa A: ALBANIA / FRANTA / ROMANIA / ELVETIA
Grupa D: CROATIA / CEHIA / SPANIA / TURCIA
Grupa E: BELGIA / ITALIA / IRLANDA / SUEDIA
VIDEO PROTVPLUS.RO

Școala românească a fost prinsă complet pe nepregătite de pandemie. Învățământul online, un experiment eșuat
BRAT
Modifică setările cookies