Mirel Radoi, interzis in Europa: sta in tribune la meciul cu Rosenborg! UPDATE: Prima reactie a lui Gigi Becali

Autor: Sport.ro
Luni 17 August 2015, 13:35

Mirel Radoi vede meciul cu Rosenborg din tribune, alaturi de fani.

UPDATE: Becali spune ca decizia UEFA nu va afecta in niciun fel mersul echipei.

"Radoi sta cu mine in loja, nu e nicio problema. Vom plati si amenda, ne supunem deciziei.", a spus Becali pentru ProTV.

Mai multe amanunte la jurnalul de Sport de la ProTV, ora 20:00.


UPDATE: Conform unor surse din cadrul Federatiei, cel putin pana la finalul acestui an nu sunt sanse sa infiinteze o noua grupa pentru cursurile Pro.

Regulamentul UEFA spune ca un antrenor care a inceput cursurile Pro are dreptul sa faca parte din staff-ul tehnic.


UPDATE: Articolul 36, cel in baza caruia a fost interzis Mirel Radoi, prevede urmatoarele:

"1. Aplicantul de licenta trebuie sa fi numit un antrenor principal calificat, care este responsabil de problemele fotbalistice ale primei echipe, 2. Antrenorul principal trebuie sa detina cel putin una dintre urmatoarele calificari: a) cea mai inalta licenta UEFA valida disponibila pe teritoriul asociatiei membre in care aplicantul se aflaAin conformitate cu statutul de membru al asociatiei conform Conventiei UEFA pentru antrenorat, b) o diploma de antrenor non-UEFA valida, care este echivalenta celei necesare pentru licenta conform punctului a) si recunoscuta de UEFA ca atare".


UEFA i-a interzis lui Mirel Radoi dreptul de a sta pe banca Stelei la meciurile europene.

Steaua a fost deja amendata cu 50.000 de euro pentru ca Radoi a stat pe banca si a dat indicatii la meciurile din preliminariile Ligii Campionilor.

Restrictia va fi ridicata doar dupa ce antrenorul Stelei va incepe cursurile pentru licenta Pro, conform regulamentului UEFA.

"Mirel Radoi nu are voie sa detina nicio functie in staff-ul tehnic si nu are voie sa stea in zona dedicata staff-ului tehnic la meciurile din competitiile UEFA", scrie uefa.com.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
OMS consideră puţin probabil ca pandemia de Covid-19 să se încheie anul acesta
BRAT

Modifică setările cookies