Vor să fie marea surpriză din grupa României la EURO: "Avem o șansă uriașă pentru a face istorie!"

Romania Bosnia si Hertegovina EURO 2024 EURO 2024 Naționala Bosniei și Herțegovinei / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 20:27
Data actualizarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 20:26

Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (Ucraina, Bosnia, Israel sau Islanda) vor fi adversarele României în grupa E de la EURO 2024.

Naționala Bosniei și Herțegovinei a avut o campanie dezamăgitoare în preliminariile EURO 2024 - locul 5 din 6, cu doar 9 puncte, sub Portugalia, Slovacia, Luxemburg și Islanda - însă are șansa de a se califica la turneul final dacă va trece de barajul din luna martie.

Bosnia vrea să facă surpriza la baraj și să joace în grupa României la EURO

Pe 21 martie, Bosnia va primi vizita Ucrainei, iar în cazul unei victorii va da în finala play-off-ului peste câștigătoarea din duelul Israel - Islanda. Deși a avut prestații slabe în preliminarii, Bosnia visează să obțină calificarea la EURO în urmă barajului și să fie astfel una dintre adversarele României la turneul final.

"Tragerea la sorți ne-a arătat deja ceea ce știam - faptul că următorul EURO va fi cel mai spectaculos și mai bine organizat de până acum. Ar fi foarte important să fim printre participanți. Avem o șansă uriașă de a face istorie și de a obține calificarea în urma celor două meciuri de baraj pe care le vom juca acasă. Ne dorim să facem parte din spectacolul fotbalistic în grupa cu Belgia, Slovacia și România", a spus Vico Zeljkovic, președintele Federației de Fotbal din Bosnia și Herțegovina.

În schimb, selecționerul Savo Milosevic a fost ceva mai rezervat în declarațiile oferite pentru sportsport.ba: "Cred că trebuie să ne concentrăm doar la meciurile de baraj. Vom avea apoi timp să discutăm dacă ne vom califica la EURO".

  • Bosnia și Herțegovina nu a participat niciodată la Campionatul European. S-a calificat doar la Cupa Mondială din 2014, când a înregistrat o victorie și două eșecuri în grupă.

PROGRAM ROMÂNIA la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - câștigătoare play-off B (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (RheinEnergieStadion, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Waldstadion, Frankfurt)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!