Recordul negativ care ar putea cădea după 20 de ani la meciul de debut de la Euro: Germania - Scoția

campionatul european EURO 2024 Nationala Germaniei Niclas Fullkrug EURO 2024 Campionatul European din Germania / Euro 2024 / Sursa: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2024, 20:32
Data actualizarii: Vineri 14 Iunie 2024, 20:38

Nemții așteaptă speră ca la meciul dintre Germania și Scoția de la Campionatul European să pice un record negativ care durează de aproape 20 de ani.

Niclas Füllkrug, atacantul Borussiei Dortmund, este una dintre speranțele Germaniei pentru goluri la Campionatul European din acest an. Cu toate astea, o statistică descurajantă planează deasupra sa și a echipei sale, anunță sport.de: niciun jucător al BVB nu a mai marcat pentru naționala germană la un Campionat European de aproape 20 de ani.

Ultimul gol marcat de un jucător al Borussiei la EURO a fost cel al lui Torsten Frings, dintr-un lovitură liberă directă, în meciul cu Olanda din 2004. De atunci, deși BVB a trimis jucători la EURO, aceștia nu au reușit să puncteze.

16 goluri pentru Bayern, niciunul pentru BVB

În timp ce jucătorii Bayernului au înscris 16 goluri în ultimele ediții ale Campionatului European (inclusiv 3 de Podolski și Gomez), jucătorii lui BVB au lăsat tabela neschimbată, mai scrie sursa citată mai sus.

Totuși, jucătorii de la BVB au reușit să marcheze la EURO pentru alte naționale: Thorgan Hazard (Belgia), Thomas Meunier (Belgia), Raphael Guerreiro (Portugalia) și Thomas Delaney (Danemarca) au marcat la ediția din 2021.

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!