Tiki-taka s-a nascut la 11 metri! Iniesta: "Daca nu castigam cu Italia la penaltyuri, generatia asta NU exista!" Momentul istoric al spaniolilor! VIDEO

Autor: Sport.ro
Sambata 02 Iunie 2012, 15:27

	Tiki-taka s-a nascut la 11 metri! Iniesta: "Daca nu castigam cu Italia la penaltyuri, generatia asta NU exista!" Momentul istoric al spaniolilor! VIDEO

Mijlocasul Barcelonei vorbeste despre EURO 2012 si isi aduce aminte cum a inceput visul Spaniei de a castiga trofee, in urma cu 4 ani.

La EURO 2008, Spania castigase net o grupa din care a obtinut 9 puncte din 3 meciuri, in timp ce Italia s-a chinuit sa se califice in fata Frantei si a Romaniei.

Cele doua echipe s-au intalnit in sferturi si au incheiat 0-0 primele 90 de minute. La fel s-a intamplat si dupa prelungiri, asa ca s-a ajuns la penaltyuri, unde Spania a castigat cu 4-2.

"Daca nu era victoria cu Italia, de la Euro 2008, nu mai exista tiki-taka. Acela a fost momentul in care s-a format echipa care urma sa ia Campionatul European si pe cel Mondal, din 2010. A fost ca un vis care a devenit realitate si sper sa ne mearga bine si anul acesta, putem castiga tot la Euro", spune Andres Iniesta in presa din Spania.

In urma cu 4 ani, dupa ce a trecut de Italia, Spania a jucat in semifinale in fata Rusiei, 3-0, iar in finala a invins Germania cu 1- 0, castigand al doilea sau trofeu european din istorie.

VIDEO Spania-Italia, EURO 2008:

Tot mai multe țări europene impun vaccinarea anti-Covid, sub amenințarea unui val 4 al pandemiei
BRAT
Modifică setările cookies