FABULOS! Euro 2020 se joaca in Romania! Schimbarea DRAMATICA anuntata azi de Platini dupa DEZASTRUL din Ucraina si Polonia

Michel Platini continua revolutia UEFA! Are de gand sa ia URGENT masuri dupa ce a vazut stadioane goale in Polonia si Ucraina la meciurile tari de la Euro!

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 30 Iunie 2012, 15:13
Data actualizarii: Sambata 30 Iunie 2012, 15:10

Din 2020, Euro se va juca simultan in 12 sau chiar 13 tari! Planul grandios al lui Platini prevede schimbarea radicala a sistemului de disputare a turneului final!

"Euro 2020 se poate juca in toata Europa. Va fi ori o tara cu 12 stadioane de top, ori un stadion din 12 sau 13 orase din mai multe tari. Vom lua foarte serios in calcul aceasta varianta!", anunta Platini.

Bucurestiul, considerat un succes urias la finala Europa League din acest an, devine astfel o varianta importanta pentru Euro 2020. Surse din FRF anunta ca national arena e gata sa organizeze meciuri de top din faza grupelor!

"Nu vom astepta sa vedem daca Turcia primeste organizarea Jocurilor Olimpice din 2020. Ne-ar crea probleme sa fim in aceasta situatie, de a nu sti ca ne putem baza pe ceva cert. Avem multi alti candidati. Oricine poate organiza Euro 2020. Pot sa va spun ca e mai usor sa ajungi de la Londra la Paris sau Berlin decat de la Cardiff la Gdansk. Fiecare stadion dintr-un oras ar putea organiza in jur de 4 meciuri. Va fi o dezbatere extraordinara", e sigur Platini.

"Ne gandim foarte serios, repet. Am spus 12 sau 13 orase gazda, dar ar putea fi 24 sau 32. Nu suntem insa intr-o faza atat de avansata a discutiilor. E in primul rand o decizie politica pe care trebuie s-o asteptam. Cel putin, nu ar mai trebui sa construim stadioane si aeroporturi. E un argument important intr-o criza econimica", este de parere seful UEFA.

Criticat initial pentru alegerea Bucurestiului ca oras gazda al finalei Europa League 2012, Platini a fost felicitat de presa internationala dupa meci! Stadionul de 5 stele din Bucuresti ar deveni o optiune importanta in cazul in care proiectul 2020 e adoptat in forma propusa de liderul federatiei europene.

Modifică setările cookies