Horia Colibasanu Everest Peter Hamor Cucerim Everestul!

Horia Colibasanu isi propune o premiera mondiala pe Everest: "Acesta este momentul nostru! Suntem pregatiti!"

Horia Colibasanu si Peter Hamor au ajuns la 5.200 de metri

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 12 Mai 2014, 13:15
Data actualizarii: Luni 12 Mai 2014, 17:55

 

Premiera mondiala pentru un roman

Horia Colibasanu si Peter Hamor se afla in tabara de baza a Muntelui Everest (ruta Nordica, Tibet), la 5.200m. Ei vor incerca sa deschida o ruta noua, fara oxigen suplimentar si fara Sherpasi.

Horia Colibasanu, alpinistul roman cu cele mai bune performante la altitudine extrema, va incerca sa deschida o ruta noua pe fata nordica a Muntelui Everest (8.848m) aflat in lantul Himalaya, la granita dintre Tibet si Nepal. El este primul alpinist roman care isi propune o premiera mondiala pe cel mai inalt munte din lume.

Colibasanu face echipa cu slovacul Peter Hamor, care are 11 varfuri de 8.000 de metri in palmares, dar si tentative reusite de a deschide rute noi pe alti optmiari (munti de 8.000 de metri).

„Tatonam ideea de a deschide o ruta noua pe fata nordica a Muntelui Everest inca din octombrie 2013, cand am pus pe hartie proiectul expeditiei. Acum suntem hotarati sa o facem”
, a declarat Colibasanu, care are sapte optmiari in palmares, atinsi fara ajutorul oxigenului suplimentar si Sherpasi.

„Plecam cu sanse mici de reusita, stim asta. Dar mai stim, in acelasi timp, ca acum e momentul nostru. Suntem pregatiti fizic si psihic, suntem rodati ca echipa, suntem determinati”, a mai spus Colibasanu, care a reusit, pe 30 aprilie 2014, ascensiunea muntelui Shisha Pangma (8.027m) – prima ascensiune romaneasca a acestui munte, integral fara ajutorul Sherpasilor.

Modifică setările cookies