Campionate externe

LIGA BANILOR: cum a transformat Reghecampf clubul care il plateste REGESTE! Unde ar fi Al-Hilal daca ar juca in Romania:

Laurentiu Reghecampf castiga acum cea mai mare suma de cand s-a apucat de antrenorat. El si-a impus stilul de joc la Riad, acolo unde a transformat-o pe Al-Hilal.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Septembrie 2014, 09:29
Data actualizarii: Luni 15 Septembrie 2014, 10:35

Reghe a plecat de la Steaua intr-un moment in care se vorbea despre constructia meticuloasa a unei echipe care domina fotbalul din Liga I: Steaua. Doi ani cu doua titluri pe plan intern au facut ca arabii sa se intereseze de Reghecampf si sa-i faca o oferta de nerefuzat.

SCHIMBARILE

Cand a plecat din Romania, Reghecampf a facut o alegere: proiectul Al-Hilal, in dauna unei posibile colaborari cu nationala. Informatiile erau ca Reghe este unul dintre oamenii care pot prelua nationala in cazul in care Piturca ar fi renuntat, insa acest scenariu nu a mai avut loc.

In schimb, antrenorul roman a schimbat multe la Riad: echipa seicilor a inceput sa straluceasca din nou. Al-Hilal nu a mai pierdut vreo partida de la un meci amical, din 19 iulie, cand a cedat cu 0-3 in fata celor de la Bilbao.

Proiectul pe care l-a gandit Reghe a insemnat si transferul unuia dintre cei mai buni oameni ai Stelei - Mihai Pintilii. Siguranta la centrul terenului si pasele sale de calitate au facut ca jocul clubului din Arabia Saudita sa arate altfel.

Cota de piata s-a modificat, astfel ca Al-Hilal valoreaza acum cel mai mult din campionatul intern - 17 milioane de euro. Cu o medie de varsta de 26,8 ani, clubul saudit este intre cele mai tinere din liga.

Comparativ, Al-Hilal este, ca nivel financiar, peste toata Liga din Romania. Arabii au platit 2,4 milioane de euro pentru Pintili si alte 6 (anul trecut) pentru transferul lui Thiago Neves. Niciun club din Romania nu poate plati asemenea sume in 2014.

Mai departe, daca ar juca in Romania, Al-Hilal ar putea fi intre primele pozitii din clasament, ca nivel sportiv. Ca nivel financiar este deja pe locul trei, intrecuta doar de Astra - lot de 32,55 mil de euro si de Steaua - lot de 41,45 mil. de euro. In plus, Steaua are un singur jucator cotat mai bine decat Neves, Bourceanu (5 mil. euro, revenit ca imprumut), in timp ce Astra nu are vreunul.

Obiectivele lui Reghecampf sunt foarte importante: in contul banilor platiti, a alegerilor antrenorului - girate fara sa clipeasca -, seicii vor totul: un titlu dupa o pauza de 4 ani si Cupa Campionilor Asiei, dupa o asteptare de 15 ani.

Modifică setările cookies