"El m-a vazut in 1994, la Mondial, si m-a luat la Barcelona!" Gica Hagi, intr-un interviu emotionant dupa moartea lui Johan Cruyff

Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Martie 2016, 15:08
Data actualizarii: Joi 24 Martie 2016, 15:19

Johan Cruyff a incetat din viata dupa ce e pierdut lupta cu cancerul.

"E un soc pentru mine in momentul de fata, sunt trist, socat ca s-a intamplat... un antrenor, un fotbalist imens, idolul meu... v-am spus intotdeauna, pentru mine el a fost. Un om care a jucat fotbal foarte bun, a construit echipe, a construit jucatori, a format jucatori. Totdeauna ne spunea sa ne impunem in teren, sa ne impunem in fata adversarului, sa dictam ritmul si intensitatea jocului in teren. Lucrurile astea mi-au ramas clare. A fost un idol care m-a influentat in modul si in viziunea mea fotbalistica.", a spus Hagi cand a aflat despre decesul lui Johan Cruyff.

- Cat de mult ati invatat de la Johan Cruyff?
Hagi: Enorm. El m-a vazut la mondiale, m-a chemat la Barca. La Barcelona mi-a schimbat tot ce trebuia sa invat eu despre fotbal.  M-au facut sa fiu mai bun, sa gandesc mai repede, sa vad jocul, sa inveti totul foarte rapid.

- E mai sarac fotbalul fara Cruyff?
Hagi: Normal, e mult mai sarac, tot ce facea el, plus opinia lui, acum ultima perioada, Ajaxul in ultimii cinci ani, sub consilierea lui a ajuns sa fie o echipa competitiva, sa castige de trei ori campionatul. Era un tip fantastic, forma echipe, jucatori, era fantastic si cu un fotbal placut suporterului, fanului. Mai bine se termina 3-3 decat 0-0, asta era filosofia lui.

- Ca si om cum era?
Hagi: Un om cu personalitate foarte mare, totdeauna increzator in ce facea, cu familia, iubea fotbalul. Un om care s-a nascut sa faca pentru fotbal ce a facut. El a adus Barcelona la perfectiune. Datorita lui, Barca a ajuns sa arate fotbalul pe care il arata, sa joace un fotbal ofensiv, sa multumeasca suporterul, sa domine adversarul, indiferent cum se numeste.
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!