Campionate externe

"El m-a vazut in 1994, la Mondial, si m-a luat la Barcelona!" Gica Hagi, intr-un interviu emotionant dupa moartea lui Johan Cruyff

Johan Cruyff a incetat din viata dupa ce e pierdut lupta cu cancerul.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 24 Martie 2016, 15:08
Data actualizarii: Joi 24 Martie 2016, 15:19

"E un soc pentru mine in momentul de fata, sunt trist, socat ca s-a intamplat... un antrenor, un fotbalist imens, idolul meu... v-am spus intotdeauna, pentru mine el a fost. Un om care a jucat fotbal foarte bun, a construit echipe, a construit jucatori, a format jucatori. Totdeauna ne spunea sa ne impunem in teren, sa ne impunem in fata adversarului, sa dictam ritmul si intensitatea jocului in teren. Lucrurile astea mi-au ramas clare. A fost un idol care m-a influentat in modul si in viziunea mea fotbalistica.", a spus Hagi cand a aflat despre decesul lui Johan Cruyff.

- Cat de mult ati invatat de la Johan Cruyff?
Hagi: Enorm. El m-a vazut la mondiale, m-a chemat la Barca. La Barcelona mi-a schimbat tot ce trebuia sa invat eu despre fotbal.  M-au facut sa fiu mai bun, sa gandesc mai repede, sa vad jocul, sa inveti totul foarte rapid.

- E mai sarac fotbalul fara Cruyff?
Hagi: Normal, e mult mai sarac, tot ce facea el, plus opinia lui, acum ultima perioada, Ajaxul in ultimii cinci ani, sub consilierea lui a ajuns sa fie o echipa competitiva, sa castige de trei ori campionatul. Era un tip fantastic, forma echipe, jucatori, era fantastic si cu un fotbal placut suporterului, fanului. Mai bine se termina 3-3 decat 0-0, asta era filosofia lui.

- Ca si om cum era?
Hagi: Un om cu personalitate foarte mare, totdeauna increzator in ce facea, cu familia, iubea fotbalul. Un om care s-a nascut sa faca pentru fotbal ce a facut. El a adus Barcelona la perfectiune. Datorita lui, Barca a ajuns sa arate fotbalul pe care il arata, sa joace un fotbal ofensiv, sa multumeasca suporterul, sa domine adversarul, indiferent cum se numeste.
 

ULTIMELE STIRI

Modifică setările cookies