Campionate externe

Drama in fotbalul african, chiar in timpul Cupei Africii! Un fost castigator al trofeului a murit astazi! Fanii lui Rayo Valecano, si ei in doliu

Wilfried Agbonavbare, fost castigator al Cupei Africii cu nationala Nigeriei si participant la turneul final al Campionatului Mondial din 1994, a incetat astazi din viata, la varsta de 48 de ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Ianuarie 2015, 15:37
Data actualizarii: Marti 27 Ianuarie 2015, 15:50

Fostul international nigerian si portar al lui Rayo Vallecano, echipa pentru care a jucat intre 1990 si 1996, Wilfred Agbonavbare, a incetat in aceasta dimineata din viata.

Nigerianul a murit la varsta de 48 de ani, dupa o lupta crunta cu o boala grea.

Wilfred, care a jucat si la Brentford, in Anglia, a fost titular la Rayo Vallecano intre 1990 si 1996, fiind unul dintre fotbalistii iubiti de fanii micutei echipe din zona Madridului.


Fostul portar a fost campion al Cupei Africii in 1994, in Tunisia, si a participat alaturi de nationala Nigeriei la Mondialul din Statele Unite, in acelasi an, unde "Supervulturii" au reusit sa treaca de grupe.

Wilfred era internat de mai multa vreme intr-un spital din Alcala de Henares, langa Madrid.

Familia fostului jucator a fost ajutata cu bani de o alta fana a lui Rayo, care a primit 21 de mii de euro drept donatie dupa ce a ramas fara locuinta. Aceasta le-a dat copiiilor lui Agbonavbare jumatate din suma, spunand ca nu va folosi toti banii.

De asemenea, clubul Rayo a incercat sa-i ajute pe copiii fostului fotbalist sa ajunga la Madrid pentru a-si vedea pentru ultima data tatal, insa acesta a murit inainte ca autoritatile sa le acorde acestora toate vizele necesare.

177 de meciuri a jucat Agbonavbare pentru Rayo Vallecano, intre 1990 si 1996.

Modifică setările cookies