Club cu traditie, caut patron | Parma are ultima sansa la salvare, clubul a fost scos la vanzare pentru 20 de milioane de euro + datorii

Club cu traditie, caut patron | Parma are ultima sansa la salvare, clubul a fost scos la vanzare pentru 20 de milioane de euro + datorii

Parma, una dintre formatiile de traditie ale Italiei, dubla castigatoare a Cupei UEFA si fosta detinatoare a Cupei Cupelor, este, incepand de astazi, de vanzare. Clubul poate fi achizitionat cu 20 de milioane de euro, dar viitorul investitor va prelua si datoriile clubului.

Parma, ultima clasata din Serie A, este incepand de astazi de vanzare. Oricine doreste sa devina actionar majoritar al clubului, poate varsa 20 de milioane de euro in conturile clubului, conform administratului financiar al gruparii italiene, Pietro Rogato.

Potrivit oficialilor clubului, perioada maxima de plata este 6 mai, iar potentialul investitor nu trebuie sa depaseasca aceasta data daca vrea sa intre in posesia actiunilor. In cazul in care nu exista vreun cumparator, pretul va scadea cu 25 la suta pentru urmatoarea luna calendaristica.

Parma este in procedura de faliment din 21 martie si are datorii de 74 de milioane de euro. Situatia clubului s-a complicat dupa ce proprietarul Giampietro Manenti a fost arestat sub acuzatia de spalare de bani.

Conform regulamentelor din Italia, echipa va putea continua in Serie B si isi poate salva numele actual daca va gasi un investitor. In caz contrar, formatia va ajunge in liga a patra.

Parma are in palmares 3 Cupe ale Italiei, o Supercupa, dar si 3 trofee continentale. Gruparea italiana este dubla castigatoare a Cupei UEFA (acum Europa League), castigatoare a Cupei Cupelor si a Supercupei Europei.

FC Parma, club aflat in faliment, a mai fost sanctionata anterior cu un punct (la 9 decembrie 2014) si apoi cu doua puncte (13 martie), din cauza neplatii salariilor si impozitelor. La un moment dat, jucatorii erau neplatiti de 8 luni, dar situatia s-a ameliorat in ultima perioada.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, bilanț 13 iunie: 69 de cazuri noi și 9 decese
BRAT
Modifică setările cookies