Campionate externe

Becali a oferit 5.000.000 de euro, el a refuzat: "M-as fi abatut de la misiunea mea" Visul i s-a indeplinit la 29 de ani

Fabien Camus, singurul fotbalist pentru care Becali a oferit 5 milioane de euro, dupa cum chiar fotbalistul a declarat, a ajuns, la 29 de ani, in prima liga franceza.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 22 Iunie 2014, 20:49
Data actualizarii: Duminica 22 Iunie 2014, 22:59

Fabien Camus este unul dintre putinii jucatori pentru care Gigi Becali, patronul Stelei, a fost dispus sa plateasca o suma istorica pentru fotbalul romanesc - 5 milioane de euro. Se intampla in acelasi an in care Steaua il transfera si pe francezul Cyril Thereau de la Charleroi, insa mijlocasul cu origini tunisiene nu avea sa urmeze calea estului, preferand sa ramana "concentrat la misiunea lui".

Mijlocasul anului 2009 in Belgia, dupa evolutii de exceptie la Charleroi, acesta a ajuns in cele din urma la Genk si a avut chiar ocazia sa joace in Liga Campionilor. Visul francezului de a juca in Ligue I s-a implinit insa abia acum, la varsta de 29 de ani.

Tunisianul, care a mai fost imprumutat si la Troyes, in liga a doua franceza, va juca in sezonul urmator la Evian TG, potrivit unui comunicat al clubului din Hexagon.

Evian TG, care s-a salvat de la retrogradare in ultima etapa a sezonul precedent, va avea optiune de cumparare definitiva a internationalului tunisian in varsta de 29 de ani.

Fabien Camus este un produs al gruparii Olympique Marseille si a evoluat in cariera sa pentru formatiile Charleroi, RC Genk si Troyes.

Ce spunea Camus in urma cu aproximativ doi ani

"In mintea mea, am zis ca ma duc acolo (n.r in Belgia) pentru 2-3 ani. Mi-am petrecut in cele din urma 7 sezoane, dintre care 4 la Charleroi. Acolo, la 21 de ani am explodat, am jucat 32 de meciuri intr-un sezon, am marcat 6 goluri si am fost ales cel mai bun mijlocas.Mai multe cluburi s-au interesat de mine, printre care si Steaua, care a facut o oferta mare pentru mine - 5 milioane de euro. Charleroi a refuzat, la fel ca si pe cele de la Monaco si Lens. Si eu aveam, insa, senzatia ca m-as abate de la misiunea mea si am refuzat sa merg in Romania. Nu ma gandeam decat sa revin in Franta. Am fost dezamagit, dar mi-am dus contractul pana la capat", spunea acesta pentru L'est-eclair.

100 de meciuri a jucat Camus pentru Charleroi, intre 2005 si 2009

La Racing Genk si Troyes a mai jucat acesta intre 2009 si 2013

3 selectii la nationala Tunisiei are mijlocasul

Modifică setările cookies