4 lucruri de stiut inainte de BUTE vs. DI LUISA. Ce schimbare geniala a facut si care e urmatorul titlu mondial pe care il poate cuceri

4 lucruri de stiut inainte de BUTE vs. DI LUISA. Ce schimbare geniala a facut si care e urmatorul titlu mondial pe care il poate cuceri

Comenteaza meciul lui Bute in direct pe www.sport.ro, maine dimineata de la 05:00

1. Are un nou antrenor

Lucian Bute a schimbat antrenorul inainte de meciul cu Di Luisa, nu o data ci de doua ori. Colaborarea sa cu Stephane Larouche a inceput sa scartaie inca de la infrangerea suferita in fata lui Carl Froch, in 2012, atunci cand Lucian a incasat KO si a pierdut centura de campion pe care o detinea inca din 2007.

De atunci, Lucian a trecut prin mana mai multor antrenori, cel mai cunoscut fiind Freddie Roach, cel cu care a colaborat anul trecut, inainte de meciul pe care trebuia sa il sustina in iarna, insa o accidentare a dus la anularea confruntarii. Bute nu s-a mai intors la sala lui Roach, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati antrenori de box din toate timpurile, cel care il pregateste de ani buni pe Manny Pacquiao, alegand sa se antreneze sub comanda lui Howard Grant, cel care conduce Grant Brothers Boxing din Montreal.

"Increderea lui Lucian este iar la cote inalte, asa cum era pe vremea cand era un luptator de contra devastator. A inceput sa dea iar combinatii de 6-7 lovituri, foloseste bine directa cu bratul din fata, daca va fi in ring pe jumatate la fel de bun cat este in sala, nu va avea nicio problema", spune noul antrenor al lui Bute. Acesta a dezvaluit si care a fost problema in ultimele doua meciuri, cu Grachev (meci castigat greu la decizie) si cu Pascal (meci pierdut la decizie). "Lucian are nevoie sa fie impins de la spate si sa i se spuna ce trebuie sa faca. De exemplu, trebuie sa i se spuna sa foloseasca mai mult jab-ul, sa loveasca si cu dreapta si sa loveasca mai mult la corp. Lucrurile astea nu au fost puse in practica impotriva lui Grachev si Pascal", spune Grant.

2. Are un nou impresar

Lucian nu are doar un nou impresar, ci are cel mai tare impresar din box si posibil din sporturile profesioniste in acest moment. Al Haymon este noul Don King al boxului, fiind omul care a pus in scena meciul de 1 miliard de dolari dintre Mayweather si Pacquiao. Haymon a revolutionat industria boxului, una in cadere in ultimii 20 de ani, reusind in record greu de egalat la Meciul Secolului dintre Mayweather si Pacquiao.

Luptatorul sau, Floyd Mayweather, a incasat in jur de 400 de milioane de dolari din confruntare, incluzand bursa de meci, sponsori si diferite venituri colaterale. Sub managementul lui Haymon s-au aflat sau inca se mai afla si alti campioni si boxeri cunoscuti la nivel mondial, ca Adonis Stevenson, Amir Khan, Julio Chavez Jr, Cris Arreola, Andre Berto, Danny Garcia, Antonio Tarver, Vernon Forrest, Deontay Wilder, Marcos Maidana, Keith Thurman, Andre si Anthony Dirrell sau James Degale.

3. Are un adversar facil

Adversarul lui Lucian Bute este un cvasi-necunoscut la nivel mondial in box. Andrea Di Luisa este un italian ce nu a boxat niciodata in afara tarii sale pana la confruntarea cu Lucian Bute, ce va avea loc la Montreal in Canada. Italianul este campion european EBU insa nu isi va pune in joc centura in meciul cu pugilistul nostru.

De altfel, meciul este unul de 10 runde, si nu de 12, Bute avand ultimul meci de sub 12 runde in 2004, cand a boxat cu Dingaan Thobela in al 9-lea meci din cariera sa, atunci cand l-a facut KO pe sud-african in runda a 4-a din cele 8 programate.

Cota la pariuri a lui Lucian este una extrem de mica, 1,04, in timp ce italianul are cota 11 sa castige in fata lui Bute.

4. WBC e versiunea in care e cel mai bine cotat

Lista campionilor mondiali la categoria lui Bute sunt abordabili pentru fostul campion mondial IBF, asta dupa ce cosmarul lui Lucian, Carl Froch, s-a retras si a lasat vacante centurile IBF si WBA. Al Haymon a incercat sa dea lovitura si sa puna mana pe doua centuri, cea IBF si cea WBC, aruncandu-i in lupta pe fratii Dirrell, ambii sunt contract cu el. In acest moment, cei patru campioni mondiali la super mijlocie sunt James DeGale (IBF), Badou Jack (WBC), Fedor Chudinov (WBA) si Arthur Abraham (WBO).

Dintre cei patru, doar primul este sub contract cu Al Haymon si ar putea facilita un meci intre cei doi pentru titlul mondial detinut din 2007 pana in 2012 de Lucian. Lucian este cel mai bine cotat in acest moment in WBC, pe locul 6, acolo unde campion este suedezul Badou Jack.

Clasamentul la Super Mijlocie in acest moment, conform The Ring

1. Arthur Abraham
2. James DeGale
3. George Groves
4. Gilberto Ramirez
5. Andre Dirrell
6. Badou Jack
7. Anthony Dirrell
8. Robert Stieglitz
9.Fedor Chudinov
10. Callum Smith

VIDEO PROTVPLUS.RO

Peste 2,5 de milioane de persoane au murit pe glob din cauza Covid-19. Care sunt cele mai afectate regiuni
BRAT

Modifică setările cookies