(P) 1281 de goluri in 1363 de meciuri! Nu e un joc de FIFA, este ZEUL Fotbalului!

Pele Antreneaza-te cu Pele
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Iulie 2015, 11:59
Data actualizarii: Marti 28 Iulie 2015, 18:35

Fotbalul e mai frumos datorita lui! Povestea lui Pele, asa cum ni l-a dat fotbalul: sarac, genial, muncitor, perfect!

Un grepfruit sau o soseta invelita in ziare. Asta a fost mingea lui Pele, cand era copil. Ai lui erau prea saraci sa aiba bani chiar si pentru o minge de fotbal. Dar brazilienii mereu gasesc o cale. Asa ca si copilul nostru, despre care va povestim azi, s-a descurcat cum a putut.

Edson Arantes do Nascimento. Pele. S-a nascut pe 23 noiembrie 1940 in Tres Coracoes, Brazilia. Parintii l-au numit asa dupa numele inventatorului Thomas Edison (si apoi au scos i-ul, ca nu le-a mai placut) si asta a si facut Pele. A reinventat fotbalul. Pele i s-a spus abia in scoala. Si mai bine! La cate goluri a inscris, va dati seama cum era pentru comentatori sa ii spuna tot numele de fiecare data?

Va zicem noi:1.281 de goluri in 1.363 de meciuri.

A lucrat ca ospatar sa isi poata cumpara primele ghete - chiar aveau si crampoane :), primul tricou de "fotbalist" si chiar si o minge. La 15 ani, Pele ajunge la Santos, la juniori. Dupa un an, trece deja la seniori, unde ramane pana in 1974. Si incepe sa castige. TOT! De 11 ori campionatul, de 6 ori Cupa Braziliei, de 2 ori Copa Libertadores, de 2 ori Cupa Intercontinentala, de 11 ori campionatul Paulista şi de şase ori Cupa Braziliei. In 1975, se transfera la New York Cosmos. Normal, castiga si acolo titlul, doi ani mai tarziu.

Nationala? O alta poveste. Stiti povestile alea cu printi si zei si miracole? Well, cam asa si Pele. O minune in fata portii. Perla Neagra. Regele. Un fenomen. Nu exista suficiente cuvinte sa-i descriem geniul. Dar, nationala! Aici era. A imbracat tricoul Braziliei  in 1958, la 18 ani, neimplinitit. A fost cel mai tanar jucator care a evoluat intr-o finala a Cupei Mondiale. Avea 17 ani si 239 de zile. Brazilia - Suedia, scor final 5-2. Pele a inscris de doua ori. Normal!

Au mai urmat inca doua titluri mondiale, in 1962 si 1970. Cea mai mare nedreptate a fotbalului: Pele nu a castigat niciodata Balonul de Aur, a primit recent un "Balon de Aur de onoare".

Pentru ca nimeni niciodata n-ar trebui sa joace fotbal cu sosete invelite in ziar, Penny Market si XXL Mega Discount au organizat in aceasta vara o super campanie de loializare cu acumulare de puncte bonus in care, normal!, poti sa pleci acasa cu una sau mai multe mingi cu semnatura lui Pele!

In plus, mai poti castiga si alte produse pentru microbistul din tine: vuvuzele, fluiere, palme de aplaudat, sepci si tricouri, iar premiul cel mare este de 10.000 de euro pentru echipa ta romaneasca preferata de fotbal. Dar aruncati voi un ochi AICI, pe fotbal.penny.ro, ca sa vedeti cum puteti castiga romaneste dupa un antrenament cu marele Pele!

Antreneaza-te cu Pele pentru o victorie romaneasca!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!