FC liverpool Anglia

OFICIAL! Liverpool va juca pe o BIJUTERIE de stadion! Investita de 330 de milioane de euro a fost aprobata astazi

Liverpool a primit unda verde pentru modificarea stadionului Anfield Road, arena urmand sa fie marita!

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 23 Septembrie 2014, 17:55
Data actualizarii: Marti 23 Septembrie 2014, 17:58

Liverpool City Council a aprobabit in unanimitate planul celor de la FC Liverpool pentru reconstruirea a doua parti din arena Anfield, decizie care poate declansa startul lucrarilor pentru noul Main Stand de 75 de milioane de lire la inceputul anului viitor.

Totul investitiei va fi de 260 de milioane de lire (aprox 330 de milioane de euro), urmand ca la final capacitatea stadionului sa fie de 58.500 de locuri fata de 54.276 cat este in prezent. "Este un moment important in ambitia noastra de a transforma zona Anfield, urmand sa existe noi locuri de munca, investitii si case. Regenerarea va insemna investirea a 260 de milioane de lire lire. Propunerea clubului FC Liverpool pentru stadion a fost o parte cheie din asta. Clubul este un angajator major in acea zona si stadionul reprezinta si o atractie turistica" a declarat primarul orasului Liverpool, Joe Anderson.

"Aprobabarea de astazi de catre comitetul de planificare reprezinta un nou pas in calatoria pe care am inceput-o in urma cu doi ani. Am primit un sprijin pozitiv pentru propunerea noastra intr-o consultatie mai devreme in acest an si suntem incantati de progresul efectuat astazi. Mai sunt cati pasi prin care trebuie sa ii facem pentru a avea certitudinea ca putem sa demaram planurile de expansiune" a declarat Ian Ayre, seful executiv al lui Liverpool.

Compania de constructii Carillion a fost deja aleasa pentru a reconstrui Main Stand-ul cu o capacitate de 21.000 de locuri si clubul l-a angajat pe Tom Doyle, fostul manager de proiect pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 si de la SSE Hydro Arena din Glasgow pentru a superviza dezvoltarea proiectului. In prima faza vor fi puse 8.500 de locuri in plus, in timp ce tribuna Anfield Road va avea si ea 4.800 de locuri in plus.

Cei de la Liverpool spera ca totul sa fie gata pentru inceputul sezonului 2016/2017.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!