Campania PRO GAY din fotbalul britanic a starnit controverse! Vezi care e singura echipa care este de acord sa joace cu sireturi multicolore:

Autor: Sport.ro
Vineri 20 Septembrie 2013, 14:50

	Campania PRO GAY din fotbalul britanic a starnit controverse! Vezi care e singura echipa care este de acord sa joace cu sireturi multicolore:

►Dinamo – Sanatatea, marti 20:30, IN DIRECT Sport.ro si Voyo.ro! Vezi AICI cand joaca Steaua, Rapid si U Craiova - Petrolul! Bate Cupa!

Fotbalul britanic se pregateste de un moment special, etapa viitoare, la meciurile de pe 21 si 22 septembrie.

Toti jucatorii sunt rugati sa poarte ghete cat mai colorate, intr-o campanie anti-homofobie initiata de fundatia 'Stonewall'.

Toate cluburile din Anglia, dar si 42 de cluburi din Scotia, au primit seturi de sireturi in culorile curcubeului, simbolul gay-lor.

"Este timpul ca toate cluburile de fotbal si toti jucatorii sa faca un pas mai vizibil impotriva homofobiei. Purtand sireturile curcubeu, transmit practic un mesaj de sustinere pentru fotbalistii gay, si aduc astfel fotbalul in secolul 21.", a declarat Laura Doughty, directorul fundatiei Stonewall, pentru The Guardian.

Primul jucator care s-a alaturat campaniei, printr-un mesaj pe Twitter, a fost jucatorul lui QPR, Joey Barton.

Raspunsul cluburilor nu a fost insa cel asteptat. Man United si Liverpool au interzis categoric acest lucru, in timp ce City, Chelsea sau Arsenal se mai gandesc sau ii lasa pe jucatori sa decida. Singurul club care a fost de acord e Everton.

Lista cluburilor din Premier League si ce raspuns au dat:

ARSENAL Poate
ASTON VILLA Poate
CARDIFF Poate
CHELSEA Jucatorii decid
CRYSTAL PALACE Jucatorii decid
EVERTON Da
FULHAM Jucatorii decid
HULL Jucatorii decid
LIVERPOOL Nu
MAN CITY Jucatorii decid
MAN UNITED Nu
NEWCASTLE Jucatorii decid
NORWICH Nu
SOUTHAMPTON Nu
STOKE Poate
SUNDERLAND Nu
SWANSEA Nu
TOTTENHAM Nu
WEST BROM Poate
WEST HAM Nu

Sute de mii de americani au ieșit în stradă. Garda Națională a mobilizat 43.000 de angajați
BRAT