Sala Polivalenta de LUX langa National Arena: "Va avea 16.000 locuri si costa sub 50 milioane de euro!" Patinoarul Flamaropol va fi demolat

Autor: Sport.ro
Joi 02 Iunie 2011, 13:12

	Sala Polivalenta de LUX langa National Arena: "Va avea 16.000 locuri si costa sub 50 milioane de euro!" Patinoarul Flamaropol va fi demolat

La fel ca la Cluj, langa noul stadion din Bucuresti va fi ridicata si o sala polivalenta.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va construi pe amplasamentul patinoarului Flamaropol din apropierea Stadionului National, in parteneriat cu autoritatile Sectorului 2, o sala polivalenta cu 16.000 de locuri, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul de resort, Elena Udrea.

"Avem o sala polivalenta de construit in parteneriat cu Sectorul 2, langa Stadionul National, pe amplasamentul patinoarului Flamaropol", a spus Udrea.

Cladirea in care functioneaza patinoarul va fi demolata.

Udrea a adaugat ca a fost ales acest amplasament pentru ca exista o serie de facilitati, printre care locuri de parcare.
Potrivit Elenei Udrea, proiectul a intrat in procedura de achizitie in ceea ce priveste studiul de fezabilitate.
"Sala va avea 16.000 de locuri si speram sa fie gata anul viitor", a afirmat Udrea.

Ea a adaugat ca investitia va fi mai mica de 50 milioane euro.

"Va asigur ca pretul nu se va dubla la sala polivalenta, asa cum s-a dublat la Stadionul National", a mai spus Udrea.
In luna aprilie Compania Nationala de Investitii (CNI), aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii, a anuntat ca vrea sa contracteze lucrari de proiectare si constructie a unei sali polivalente de 20.000 de locuri in Bucuresti, proiect estimat la 50 milioane euro, fara TVA.

Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 1 iulie, iar contractul va dura 30 de luni de la data atribuirii, conform unui anunt de intentie al CNI.

Proiectul va fi finantat de la bugetul de stat, prin cel al MDRT, si alte surse legal constituite, potrivit anuntului.

 

Toata Romania vede Romania! Nationala U21, din nou spre Euro! Irlanda de Nord - Romania, marti, 19:30, PRO X! MM Stoica si Dumitru Graur comenteaza meciul la Special, pe PRO X!

Iohannis, în dialog cu jurnaliștii: „Mă consider un președinte de construcție”
BRAT