El e omul care A DISTRUS RUSIA: de la el a pornit scandalul de dopaj si PEDEAPSA UNICA in istoria sportului! A fugit dupa ce Putin l-a decorat: americanii i-au schimbat identitatea

El e omul care A DISTRUS RUSIA: de la el a pornit scandalul de dopaj si PEDEAPSA UNICA in istoria sportului! A fugit dupa ce Putin l-a decorat: americanii i-au schimbat identitatea

Rusia a primit o pedeapsa fara precedent in istoria sportului mondial.

Rusii au fost interzisi de la cele mai importante evenimente sportive mondiale pana in 2024 ca urmare a unui urias scandal de doping. Decizia luata de WADA poate fi atacata la TAS, insa este greu de crezut ca sanctiunea istorica primita de Rusia va fi intoarsa.

Sportivii rusi care vor demonstra ca sunt "curati" pot participa la Jocurile Olimpice din vara viitoare si la Campionatul Mondial de fotbal din 2022, dar vor concura sub steag neutru. Imnul si drapelul Rusiei sunt interzise.

Putina lume stie ca intreg scandalul care a zguduit toata lumea sportului a pornit de la un singur om. Medicul Grigory Rodchenkov, fost sef al departamentului antidoping din Rusia, care a fost si decorat de presedintele Vladimir Putin. Acum, Rodchenkov a fugit din Rusia si a fost inclus de autoritatile americane in celebrul program de protectie al martorilor. Rodchenkov se teme pentru viata sa dupa ce alti doi fosti sefi ai RUSADA (Agentia Antidoping a Rusiei) au decedat in conditii suspecte.

Totul a inceput in 2005, atunci cand Rodchenkov a fost numit seful Agentiei Antidoping. In 10 ani, Rodchenkov si sora sa Marina au pregatit o serie de "cocktail-uri" denumite "Ducesa". Amestecul de substante era combinat cu alcool, whiskey pentru barbati si Martini pentru femei, pentru ca steroizii sa fie absorbiti mai usor in corp si sa devina greu de detectat. Primii care au inceput sa-l ancheteze pe Rodchenkov si pe sora sa au fost chiar rusii, in 2011. Fostul sef al RUSADA a avut chiar o tentativa de suicid in acea perioada, insa a fost achitat de presedintele Rusiei si apoi decorat cu "Ordinul de Prietenie".

In 2015, Rodchenkov a decis sa-i tradeze pe rusi si a fugit din tara. A plecat si cu foarte multe documente si dovezi, ceea ce l-a transformat aproape instantaneu intr-o tinta. A depus marturie in fata unei comisii WADA, iar Rusia a fost interzisa la Jocurile Olimpice de vara din 2016 si la Jocurile Olimpice de iarna din 2018. Autoritatile americane i-au schimbat identitatea si l-au trecut in programul de protectie al martorilor.VIDEO PROTVPLUS.RO

Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33
Bilanțul victimelor cutremurului din Turcia a ajuns la 22 morți și 1.000 de răniți. Imagini terifiante
BRAT