(P) Cei mai mari jucători de baschet români

Advertoriale
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2024, 17:20
Data actualizarii: Marti 16 Aprilie 2024, 18:25

Baschetul nu a fost niciodată un sport foarte popular în România, însă cu toate acestea asta nu înseamnă că nu avem echipe de baschet și competiții interne. De-a lungul timpului, România a dat baschetului o mulțime de jucători talentați, iar despre ei ne propunem să discutăm în rândurile imediat următoare.

Prin urmare, dacă îți propui să afli mai multe lucruri despre jucătorii importanți de baschet de origine română care au jucat de-a lungul timpului, suntem siguri că articolul nostru îți va fi de ajutor. Iar asta deoarece în acest articol îți vor fi prezentați jucătorii români de baschet care au reușit să profeseze la un nivel înalt!

Continuă să citești articolul nostru pentru a afla care au fost cei mai mari jucători de baschet români de-a lungul timpului:

Gheorghe Mureșan

Articolul nostru nu putea începe altfel decât cu poate cel mai important jucător de baschet român din toate timpurile: Gheorghe Mureșan. Acesta a cunoscut succesul în acest sport, jucând pentru echipe importante din NBA precum Washington Bullets sau New Jersey Nets. 

O mulțime de tineri care se apucă de baschet în România îl au pe Ghiță Mureșan ca model, așa că nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că acesta este un nume mare în acest sport!

Ghiță Mureșan a început să joace baschet profesionist la U Cluj, acolo unde și-a demonstrat calitățile pentru ca mai apoi să ajungă peste ocean, în NBA. Prin urmare, putem spune că Ghiță Mureșan a fost cel mai important jucător român de baschet.

De asemenea, mai trebuie să menționăm și faptul că Gheorghe Mureșan este singurul român care a jucat în NBA la ora actuală, ceea ce este o realizare pe care merită să o subliniem pentru a o evidenția.

Constantin Popa

Un alt jucător de baschet talentat din România este Constantin Popa. Acesta a cunoscut baschetul profesionist în tricoul celor de la Dinamo București, acolo unde a fost remarcat datorită talentului său incontestabil. Prin urmare, este unul dintre românii care a activat în afara țării, mai precis la echipa Miami Hurricanes. 

Se crede despre acesta că a fost foarte aproape de NBA, însă cariera și-a încheiat-o în Israel, acolo unde a jucat atât pentru Maccabi Tel Aviv cât și pentru Hapoel Jerusalem. 

De asemenea, Constantin Popa și-a încercat și talentul în antrenorat, însă a activat pentru o perioadă destul de scurtă de timp.

Alexandru Olah

După cum bine precizam la începutul acestui articol, baschetul din România nu este la un nivel foarte înalt, motiv pentru care jucătorii români care își propun să joace în lumea mare a baschetului sunt nevoiți să își găsească echipe în străinătate. 

Alexandru Olah a făcut asta! Acesta a jucat la Northwestern Wildcats, echipă pentru care a jucat timp de patru ani. Mai apoi, acesta a jucat pentru echipa din Belgia, Belfius Mons-Hainaut, urmând să se întoarcă în țară, unde a îmbrăcat tricoul celor de la U Cluj. De asemenea, acesta a mai jucat și pentru ZZ Leiden, echipă de baschet din Olanda.

Ștefan Ciosici

Doru Ștefan Ciosici a impresionat cu înălțimea sa considerabilă de 2.1 metri. Cu un astfel de corp, nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că baschetul reprezenta o alegere obligatorie pentru acesta! 

Cu toate acestea, nu doar înălțimea îl recomanda pe Ștefan Ciosici, ci și talentul. Altfel se explică succesul acestui jucător care a jucat în NCAA, acolo unde a fost MVP și jucătorul anului în mai multe rânduri. 

Nu a reușit să facă marele pas către NBA, chiar dacă multe voci spun că a fost destul de aproape de această reușită. În final, acesta a jucat la echipa din Italia, Basket Rimini Crabs. 

Virgil Stănescu

Un alt jucător român care a cunoscut succesul în baschet este Virgil Stănescu, jucător care a activat până în 2014. De-a lungul timpului, acesta a jucat pentru echipe importante din lumea baschetului, reușind să se impună și în România, acolo unde a obținut titlul de campion al României.

Andrei Folbert

Ar fi păcat să încheiem acest articol fără a discuta despre Andrei Folbert, numit de către multe persoane ca fiind cel mai bun baschetbalist român din istorie. Chiar dacă nici el nu a reușit să ajungă în NBA, în tricoul echipei Steaua București a reușit să intre în inimile iubitorilor de baschet. 

Dată fiind lipsa de popularitate a acestui sport în România, este ușor de înțeles motivul pentru care nu ne este ușor să facem o listă prea bogată de jucători de baschet români care au cunoscut succesul. 

Cu toate acestea, trebuie să subliniem faptul că popularitatea baschetului este într-o continuă creștere în ultimii ani, așa că există motive de optimism!

De asemenea, trebuie să subliniem și faptul că tot mai mulți jucători români aleg să parieze pe meciurile de baschet. Poți juca la eFortuna pariuri pe baschet în cazul în care cauți o agenție de pariuri la care să mizezi pe aceste evenimente. Prin urmare, sperăm că recomandarea noastră îți va fi de folos! 

Acesta a fost articolul nostru despre jucătorii de baschet români care au cunoscut succesul într-un fel sau altul. Sperăm că odată cu trecerea timpului numărul de jucători români din NBA va crește și vom avea mai multe argumente pentru a urmări acest sport. 

Dacă informațiile din rândurile de mai sus ți-au fost de ajutor pentru a-ți îmbogăți cunoștințele despre baschet, atunci îl poți trimite și prietenilor.


Decizie ONJN nr.1046/19.06.2017

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!